hetilap

Hetek hetilap vásárlás

2019.05.10.(XXIII/19) Lapszám

Tartalom ajánló

Külföld

A kereszténység a világ legüldözöttebb kisebbsége

Úgy tűnik, a terrornak mégis van vallása. Az új-zélandi iszlám hívők elleni merénylet után gombamódra szaporodnak a keresztények elleni támadások. bár a probléma nem új, most mégis új lendületet vett a keresztények elleni erőszak.

Meddig tűri a kormány a Hamasz agresszióját?

Újabb határvonalat lépett át a gázai konfliktus azzal, hogy öt év után ismét civil áldozatokat szedtek a Hamasz terroristái által kilőtt rakéták. Az izraeli társadalmat – a több mint 700 lövedék után – megosztja a kormány stratégiája, amely minden áron elkerülné a háborút. Helyszíni tudósítás.

Meleg veterán tiszt szállt be az amerikai kampányba

Pete Buttigieg az első nyíltan homoszexuális – és mellette saját bevallása szerint keresztény – jelölt a 2020-as elnökválasztás közel két tucatnyi demokrata indulója közül. Kampánya elsősorban identitása köré épül.

Belföld

Milyen stratégiával készül a Fidesz a közelgő EP-választásra?

Miért pont most jelentette be Orbán Viktor, hogy nem támogatják Manfred Weber jelöltségét? Ez tényleg a Néppártból való kilépést jelenti? Előretörhet-e a Salvini-féle hazafias tömb május 26-án? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ kormányközeli forrásaink segítségével.

Áttekintő az európai pártcsaládokról

Az európai parlamenti választás vészesen közeleg, határon belül és kívül is dübörög a kampány. A hazai politikai palettával nagyjából tisztában vagyunk, de azzal már kevésbé, hogy melyik európai pártcsalád mit is képvisel.

A budapesti patkányhelyzetről

Olcsóbb ajánlattal nyert, de már most jóval drágább az új patkányirtó cég, mint 47 éven át sikeresen működő elődje. A fő probléma azonban nem ez, hanem a patkányok rég nem látott elszaporodása.

Hit és értékek

Az európai elit téved, amikor lenézi Trumpot

A közös értékek, az illegális migráció elleni küzdelem, a család­védelem és az üldözött keresztények melletti kiállás is erősíthetik a bizalmat Donald Trump és Orbán Viktor május 13-ai találkozóján. Interjú Magyarics Tamás diplomatával, Amerika-szakértővel.

John Lukacs, a 20. század krónikása

95 éves korában elhunyt John Lukacs magyar–amerikai történész, a 20. század történelmének egyik legkiválóbb tudósa. Művei egyszerre nyújtottak lényeglátó, drámai és pontos képet közelmúltunk sorsfordító eseményeiről, és voltak élvezetes irodalmi szintű alkotások.

HÁTTÉR

Kevés pénzzel, boldogan

Az évente kiadott globális boldogságindex után az emberek pillanatnyi közérzetét mérő Gallup-jelentés, a Global Emotions Report is megerősíti a latin-amerikaiak szubjektív jóllétét. Úgy tűnik, ez náluk inkább függ olyan belső értékektől, mint az emberi kapcsolatok vagy a vallásosság, semmint az anyagi helyzettől.

Állami diktatúra a gyereknevelésben

Egyre nagyobb mértékben csorbul a szülők neveléshez való joga a nyugati országokban, miközben a nevelési intézményekben a gyerekek esetenként radikális ideológiáknak vannak kiszolgáltatva. Ezen jelenség ékes példája Kanada, ahol egy, a legfelsőbb bíróságig jutott per irányította a témára a figyelmet.

A Bosszúállók transzhumanista tanmeséje

Marvel-filmek esetében nem ritka a dollármilliárdokban mérhető kasszasiker, ám legújabb alkotásuk, úgy tűnik, lassan minden rekordot megdönt. A fantáziagyár azonban nem csak a szórakoztatásban mesteri; sikerrel adja át a posztmodern eszmerendszer legjavát.

A puszta jószándékon túl

Néhány éve már alapítványi formában folytatják munkájukat a közel két évtizede a Hit Gyülekezete Tikva-szolgálata keretében tevékenykedő önkéntesek, akik programok szervezésével, szakmai tanácsokkal és ezer más módon igyekeznek segíteni a hozzájuk járó, fogyatékkal élő gyerekeket és családjaikat.

Lecsapott a cenzorpallos

Donald Trump amerikai elnök élesen bírálta, gyakorlatilag a Demokrata Párt eszközének nevezte a hét végén a közösségi médiát működtető cégeket, miután a Facebook vezetése – a hivatalos indoklás szerint – gyűlöletbeszéd miatt „örökre” kitiltotta a portálról Louis Farrakhant, az Iszlám Nemzet vezetőjét, és több, az amerikai mainstream médiában szélsőjobboldalinak nevezett véleményformálót. Az elnök azt írta: „alaposan figyelni fogja az amerikai állampolgárok cenzúrázását a közösségi médiában”. Ezt a bejegyzését többször megismételte pénteken és szombaton. Korábban már kifejtette, hogy szerinte e cégek elfogultak a konzervatívokkal szemben, több, őt támogató véleményformálót igazságtalanul tiltottak ki felületükről.

Sikerek, amiket 60 fölött értek el

Harland Sanders 65 évesen azzal írta be magát a történelembe, hogy elkezdett házalni receptjeivel az USA éttermeiben az eladások után részesedést kérve. Az általa alapított KFC-nek ma már több mint 22 ezer üzlete van világszerte. Nem ő az egyetlen, aki bebizonyította, sosincs késő.

KÁVÉSZÜNET

Mi áll az Ajax rendkívüli menetelése mögött?

A többnyire tinédzserekből álló holland alakulat a BL-ben előbb a háromszoros címvédő Real Madridot ejtette ki, majd a Cristiano Ronaldót is soraiban tudó Juventust. Mindezt úgy, hogy az amszterdami klub éves fizetési kerete összesen annyi, mint amennyit Gareth Bale madridi csatár egymaga egy évben zsebre tesz. Vajon mi az Ajax sikerének titka?
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!