hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Milyen stratégiával készül a Fidesz a közelgő EP-választásra?
Szakíts, ha mersz, ha bírsz, ha tudsz

2019. 05. 09.
Miért pont most jelentette be Orbán Viktor, hogy nem támogatják Manfred Weber jelöltségét? Ez tényleg a Néppártból való kilépést jelenti? Előretörhet-e a Salvini-féle hazafias tömb május 26-án? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ kormányközeli forrásaink segítségével.

Fel fog borulni a teljes európai parlamenti, és összességében az európai viszonyrendszer májusban – jelentette ki Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Hetek megkeresésére. Hozzátette, teljesen nyitott kérdés, hogy a megváltozott körülmények között milyen tartós és működőképes megegyezéseket lehet majd kötni. Alapvetően arra voltunk kíváncsiak, milyen stratégiával várja a magyar kormány a közelgő májusi európai parlamenti választásokat. Az államtitkár úgy fogalmazott, azért sem tudnak konkrétumokat mondani a kormány részéről ez ügyben, mert szinte minden az eredményektől és a választók akaratától függ. Ezt viszont –bármennyire közhely – jelenleg senki sem tudja pontosan megjósolni.

Se veled, se nélküled

Amióta felerősödtek az Európai Néppárton (EPP) belül a Fidesszel szembeni kritikák, a hazai szavazótábor, szimpatizánsi kör, de még maga az úgynevezett holdudvar is arra vár, hogy a kormány végre lépje meg azt, hogy otthagyja az egész frakciót a bevándorláspárti, baloldallal szövetkezni kívánó, alap­vetően Orbán-ellenes képviselőivel együtt. A döntés azonban nem ennyire egyszerű.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!