hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A Bosszúállók transzhumanista tanmeséje
Tarolt a hőseposz

2019. 05. 10.
Marvel-filmek esetében nem ritka a dollármilliárdokban mérhető kasszasiker, ám legújabb alkotásuk, úgy tűnik, lassan minden rekordot megdönt. A fantáziagyár azonban nem csak a szórakoztatásban mesteri; sikerrel adja át a posztmodern eszmerendszer legjavát.

A bő két hete mozikba robbant Bosszúállók: Végjáték  már most minden idők második legnagyobb bevételét termelő filmje lett (egyelőre a pont tízéves Avatar a listavezető). Az alkotás egyedülálló a tekintetben, hogy az elmúlt 11 év során megalkotott 21 film történeti ívét zárja le – mesterien szerkeszt egybe több tucat fontos szereplőt, helyszínt és történeti szálat egy grandiózus mozieposzban.

A poptemplom

Az intergalaktikus kaland 2008-ban, azóta szinte már unalmassá váló Földünkön kezdődött el a Robert Downey Jr. által játszott Vasemberrel. Aligha láthatták előre azt a dömpinget, ami ezt követte. Azóta folyamatosan ugrálunk térben és időben, hogy újabb és újabb hősöket, antihősöket és gonoszokat ismerjünk meg. A popkultúra külön szentélyt avatott a Marvel képregényhőseinek, amibe egyre több lelkes rajongó téved be. Mert a Marvel-gépezet sikere nem csak nagyszabású történeteknek köszönhető: precízen és empátiával kidolgozott karakterek, egymásba ívelő történetfüzérek, lebilincselő humor és intuíció is kellett (ami nem kifejezetten nehéz, ha a nézők tálcán kínálják keresett és keresetlen véleményeiket a közösségi média bugyraiban).

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!