hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Áttekintő az európai pártcsaládokról
Európai ki kicsoda

2019. 06. 07.
Az európai parlamenti választás vészesen közeleg, határon belül és kívül is dübörög a kampány. A hazai politikai palettával nagyjából tisztában vagyunk, de azzal már kevésbé, hogy melyik európai pártcsalád mit is képvisel.

A migráció kihívása sokak szerint újrarajzolta a klasszikus pártpolitikai jobb-bal felosztást szuverenista és globalista erőkre. A tudatos választáshoz elengedhetetlen, hogy ne csak a hazai pártok terveivel, hanem az európai pártcsaládokéval is tisztában legyünk.

Szocialista és baloldali frakció

Bár valóban más politikai dimenziók is bejönnek a képbe, a 2019-es Európai Parlament (EP) még a bal- és jobboldal mentén helyezi el a pártokat. Balról kezdve magyar képviselőket a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségében (S&D) találhatunk.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!