hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Állami diktatúra a gyereknevelésben
Genderkényszer

2019. 05. 09.
Egyre nagyobb mértékben csorbul a szülők neveléshez való joga a nyugati országokban, miközben a nevelési intézményekben a gyerekek esetenként radikális ideológiáknak vannak kiszolgáltatva. Ezen jelenség ékes példája Kanada, ahol egy, a legfelsőbb bíróságig jutott per irányította a témára a figyelmet.

Az országról elterjedt vicc szerint Kanada ,,az amerikai álom meg­testesítője az amerikai agresszió nélkül”. Az amerikai kontinens békeállama azonban egyre radikálisabb irányba fordul: pár év alatt rendkívüli mértékben fogadtak el olyan törvényeket, melyek otromba módon sértik az egyének személyes jogait egy-egy kisebbség jogainak védelme ürügyén.

Április végén a The Federalist számolt be egy bizarr eset legfrissebb fejleményéről, amelyben Brit Kolumbia (Kanada legnyugatibb tartománya) legfelsőbb bírósága védelmi rendeletet (protective order) adott ki egy apa ellen, amiért nem hajlandó a lányát annak kívánsága szerint fiú névmással megnevezni. A ren­­delet értelmében az apát bírói vég­zés nélkül bármikor elvihetik a rendőrök otthonából és lecsuk­hatják, ha a lány a jövőben fel­jelenti ,,rossz névmáshasználat” miatt (Kanadában börtönnel bün­­tethető kihágásnak számít, ha egy transz embert nem az általa preferált névmással szólítják).

A törvény nevében

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!