hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A kereszténység a világ legüldözöttebb kisebbsége
ISIS után a helyzet változatlan

2019. 05. 09.
Úgy tűnik, a terrornak mégis van vallása. Az új-zélandi iszlám hívők elleni merénylet után gombamódra szaporodnak a keresztények elleni támadások. bár a probléma nem új, most mégis új lendületet vett a keresztények elleni erőszak.

A szaúdi külügyminiszter, Mohammad Dzsavad Zarif a Christchurchben elkövetett, a Facebookon élőben sugárzott horrorisztikus lövöldözés után elmondta, hogy „a terrorizmusnak nincs nemzete, és nincs vallása”. Az azóta eltelt hetek eseményei viszont azt mutatják, hogy ez az állítás nem állja meg a helyét – azokban az országokban, ahol jelentős muzulmán lakosság él, a keresztény kisebbségek egyre nehezebb helyzetben vannak, ráadásul a nyugati politika ahelyett, hogy igazi segítséget nyújtana, hárít, és nem nevezi nevén a problémát. Pedig számos elemzés szerint az üldözés mértéke és természete kétségtelenül egyre közelebb kerül a népirtás nemzetközi definíciójához.

Az üldözés melegágya

Gyakorlatilag folyamatosan érkeznek hírek keresztények elleni támadásokról Nigériából, Burkina Fasóból, de igen nehéz helyzetben vannak a keresztények Szíriában és Irakban is, ahonnét 2003 óta az akkor 1,6 milliós keresztény közösség szinte teljes egészében elmenekült.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!