hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Mit üzentek az izraeli választók? - E heti köszöntő

Sokan tartottak attól, hogy a kevesebb mint négy éven belül ötödször is urnákhoz szólított izraeli választók belefásulnak az elhúzódó patthelyzetbe, ám épp az ellenkezője történt: 1999 óta a legmagasabb részvétellel zajlott a november 1-jei választás. Minden jel azt mutatja, nem is eredménytelenül. Három pontban foglaltuk össze a tanulságokat. 

Így tért vissza Netanjahu: választási riport Jeruzsálemből

Szerda reggel vidám napra ébredt az izraeli jobboldal, ami egyúttal elhozta a „progresszív” baloldal rémálmát: a tisztán jobboldali egységkormány reményét. Bár a végleges eredményre, és főleg a kormánykoalíció felállására még várni kell, Netanjahu szinte biztosan visszatér a kormányfői székbe. Jeruzsálemi beszámoló.

Félidős vizsga: megtörik-e a demokrata uralom?

Alig pár nap van hátra az amerikai félidős választásokig, melyen eldől, hogy a Képviselőházban és a Szenátusban véget ér-e a demokrata uralom, és előre jelzi, kik indulhatnak majd jó eséllyel az elnöki székért.

Ő lett Izrael új politikai sztárja

Minél többen riogatnak vele, annál népszerűbb Izraelben Itamar Ben-Gvir, a vallásos cionisták egyik vezetője, aki kompromisszummentes nemzeti és jobboldali programot sürget.

Volt CIA-ügynök: ha valaki szófukar, hihetetlen miket elmondanak neki

Andrew Bustamante hét éven keresztül vett részt különleges küldetésekben beépített ügynökként. 2014-ben, elsõ gyermeke születése után döntött úgy, hogy búcsút int a CIA akciódús, õrült világának.

Belföld

Amikor életveszélyes a kütyüzés: erre érdemes figyelniük a szülőknek

„Ennyi gyermeköngyilkosság, mint amennyi az utóbbi hónapokban történt Magyarországon, az elmúlt 10 évben nem fordult elő. Egy csomó motiválatlan, jövőkép nélküli kiskorút látunk” – mondja Pászthy Bea gyermekpszichiáter. Szerinte a válságok hatását rendkívül fölerősíti az információdömping, ami rájuk zúdul a kütyükön keresztül.

Hit és értékek

Itt a Nyugat alkonya, de mi jön utána?

„A következő évtized lesz a legfontosabb a világpolitikában a második világháború vége óta. A Nyugat osztatlan uralmának történelmi időszaka a világ ügyeiben a végéhez közeledik. Az egypólusú világ kezd a múlté lenni.

Riport Houstonból: megagyülekezet a remény városában

Amikor az ember meghallja a szót, megagyülekezet, ez számos jó és rossz benyomást kelthet benne. A hírek általában messze nem az erényekről, pozitívumokról, megmenekült, helyreállt életekről zengenek ódákat, hanem botrányok és vádak tömegeiről lehet olvasni rengeteget, melyek sok esetben sötét színben tüntetik fel magát az intézményt is.

HÁTTÉR

Olajpénzből a klímaváltozás ellen: ökoforradalmárok támadása

Új trend figyelhető meg a klíma­aktivisták tevékenységében az elmúlt hetekben. Greta Thunberg iskolakerülő protestmozgalma után gombamód szaporodtak el olyan demonstrációk, amelyek azzal igyekeznek mindenkinek a figyelmét felhívni a klímaváltozással kapcsolatos ügyekre, hogy felbecsülhetetlen értékű műalkotásokat tesznek látszólag tönkre, vagy tárgyakhoz ragasztják magukat tiltakozásképpen.

Így manőverezik Izrael a nagyhatalmak szorításában

Sokak szerint hivatalosan is beköszöntött az új hidegháború a Nyugati hatalmak és a Kína és Oroszország által képviselt feltörekvő keleti országok között. Joggal gondolhatnánk, hogy Izrael – mint az Egyesült Államok egyik legszorosabb barátja és szövetségese – mélyen elkötelezett szövetségesei felé és elzárkózott a versenytárs blokktól.

A szülő is lehet influenszer: használati útmutató a Z generációhoz

A generációs szakadékok áthidalásához ad kapaszkodókat Bereczki Enikő idén megjelent könyve, A rejtélyes Z generáció. A szerzővel arról is beszélgettünk, hogyan harcolhatunk az elidegenedés ellen és segíthetünk a fiataloknak az emberi méltóságot emelő tevékenységek megtalálásában.

KÁVÉSZÜNET

Milyen módszerekkel őrizhetjük meg fogaink épségét?

Amikor beteg, fájó fogainkkal a fogorvosi székbe kényszerülünk, sokszor már késő. Mosolyunk, gyönyörű fogaink megőrzésének ára szinte csak rajtunk múlik. De mit tehetünk mi fogaink megmentéséért?

Olívaszüreten jártunk Horvátországban

Jókedvű szüreti hangulat uralkodik a festői Kvarner-öbölben, ahol igencsak értik az olajbogyó-termesztés csínját-bínját és az olívafeldolgozás ősi mesterségét.

Hogyan demonstrál a Z generáció?

Leöntött festmények, megrongált ingatlanok, megszentségtelenített szakrális terek, és még hosszan lehetne sorolni az elmúlt időszakban sajtóvisszhangot kapott eseteket. Az új generáció figyelemfelkeltő eszközeit, a fiatalságban rejlő tenni akarást – illetve nem tenni akarást – ifjúságkutató segítségével vettük górcső alá.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!