hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Sokba kerülhet az amerikai típusú vezetési stílus Von der Leyennek

A hatalom központosításával, és a Washingtonhoz való erős közeledéssel egyre inkább idegeníti el brüsszeli kollégáit és az uniós országok képviselőit Ursula Von der Leyen, mutat rá a POLITICO magazin egyik friss elemzése.

Megalakult az árnyék-EU?

Oroszország és Belarusz kivételével minden európai ország részt vett a csúcstalálkozón.

Ismét akcióban az olajfegyver: Oroszország mellé álltak a szaúdiak?

Úgy döntött az OPEC+ a múlt héten, hogy napi 2 millió hordóval csökkenti a blokk olaj­kitermelését, ami az Egyesült Államok szerint egyértelmű jele, hogy a tagok Oroszország pártjára álltak a jelenlegi háborús konfliktusban.

Mit kell tudni az elcsatolt ukrán területek történelméről? – 2. rész

Cikkünkben az elcsatolt ukrán területek történelmének bemutatását folytatjuk. Zaporizzsja, Herszon, Luhanszk és Donyeck térségét az oroszországi és ukrajnai uralom alatti időszakában vizsgáljuk meg.

Hosszú, fájdalmas tél közeleg  - E heti köszöntő

Terror terrort szül – ha valakinek kétsége lett volna arról, hogy mi következik a Balti-tenger alatti gázvezetékek felrobbantásából, az most láthatta ennek a keserű megállapításnak az igazságát.

Belföld

Öngyilkos gyerekek: amikor 3000 diákra jut egy pszichológus

Pár nap leforgása alatt lett öngyilkos egy 11 éves, majd egy 17 éves diák Magyarországon. Mindenki az iskolák felelősségét firtatta, miközben a rossz légkör és a segítő szakemberek hiánya miatt az iskolák nehezen tudnak megtartó erőt jelenteni a veszélyeztetett gyerekek számára. 

„Az ajtón keresztül sorozták meg az erdélyi barátomat” - drámai magyar beszámolók a müncheni terrortámadásról

Az 1972-es müncheni olimpián palesztin terroristák – a biztonsági intézkedések hiányát kihasználva – behatoltak az izraeliek szállására és 11 zsidó sportolót túszul ejtettek, majd megöltek. Az 50 éves évforduló alkalmából a magyar küldöttség tagjai idézték fel emlékeiket.

Hit és értékek

Kapákká kovácsolt fegyverek, több százéves emberek, átalakuló domborzat: a Sátorok ünnepe az Ezeréves királyságban

Különösen fontos üzenete van a héten zajló sátorok ünnepének nemcsak a zsidóság és a kereszténység, de a nemzetek számára is. A háború kegyetlenségei és a globális gazdasági krízis közepette reménységet ad, hogy eljön majd egy olyan világkorszak, amelyben a földi szenvedést felváltja a visszatérő Messiás ezer évig tartó igazságos földi uralma.

HÁTTÉR

Villámgyorsan elavultak pár éve vett telefonjaink: az ipari forradalmak története

Napjainkban az emberi történelemben páratlan technológiai fejlődésnek lehetünk tanúi. De mit jelent az, hogy a technológiai újítások forradalmi módon hatnak ránk? Cikkünkben az ipari forradalmakat és azok hatásait tekintjük át röviden.

Abortusz melletti kiállás az idei irodalmi Nobel-díj

Tekintettel az életpárti mozgalom idei sikereire, a „reproduktív jogok” melletti elvi állásfoglalásnak tűnik, hogy Annie Ernaux-ra esett a Svéd Akadémia választása. Ezzel ráadásul hallgatólagosan az írónő Izrael-ellenes aktivizmusát is jóváhagyták.

Miért indult az új orosz rakétaháború Ukrajnában? - interjú Stier Gábor Oroszország-szakértővel

Oroszország eddig lényegében hagyományos eszközökkel akarta megvívni a háborút, most azonban új szakaszába lépett az offenzíva. Az ukrán lakosság szenvedései növekednek, az európai lakosság is megérzi az eszkalációt, de az angolszászok elszántsága nem csökken a háború támogatására. Elemzõ beszélgetés Stier Gábor Oroszország-szakértő külpolitikai újságíróval, a Moszkvater.com alapító főszerkesztőjével.

Hetek novella: Előszó a háborúhoz

Gábor és Andris, ezek voltak ők. Először szomszédok, utána legjobb barátok. Golyókat gurítottak, gyíkok után futottak a macskaköves utcán, ebihalakat kergettek az árokban. Aztán nagyobbak lettek, és iskolába kellett menniük.

KÁVÉSZÜNET

Londoni bakancslista: élménydús beszámoló egy utazó tollából

Big Ben, a Buckingham-Palota, London Eye. Talán ezek az első nevezetességek, amik eszébe jutnak azoknak, akik Londonba szeretnének utazni. De a csaknem 9 milliós nagyváros ezeken túl még számos kincset tartogat a felfedező kedvű turistáknak.

Mi kell a jó munkahelyi légkörhöz?

Sokan több idõt töltünk a munkahelyen, mint otthon. Nem mindegy, milyen légkörben, milyen főnökkel és munkatársakkal dolgozunk együtt. Tomori Nóra humán erőforrás szakértő, életvezetési, pályaválasztási és karriertanácsadó, coach válaszolt kérdéseinkre.

Mi az a passzív agresszió, és hogyan kezelhetjük?

Nemrégiben asszertív (önér­vényesítő) kommunikációs képzést tartottam egy munkahelyen. Amikor a passzív-agresszív vi­selkedés romboló voltáról kezd­­tem beszélni, érezhetően megfagyott a levegő. A hallgatóság egyöntetűen pó­kerarcot öltött. Elutasító, néma haraggal, vagyis passzív agresszióval reagáltak.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!