hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

„A mókának vége” Brüsszelnek nem tetszik az olasz módi

Vasárnap Giorgia Meloni vezetésével a jobboldali koalíció nyerte meg az olaszországi választásokat. Svédország után az újabb eredmény fordulatot hozhat az európai politikában, nem mellesleg Magyarország uniós megítélésében is.

Hidzsáb-forradalom: megtörhetik-e a nők az iráni rezsimet?

Betelt a pohár Iránban: tömegesen égetik el hidzsábjaikat, és vágják le hajukat a nők az elnyomó iszlamista rezsim távozását követelve, miután egy fiatal kurd lányt szemtanúk szerint agyonvert az erkölcsrendészet „helytelenül viselt” fejkendője miatt.

Vujity Tvrtko Floridából: most az emberélet a legfontosabb

Európa nagyon szerencsés, hogy elkerülik az olyan trópusi ciklonok, mint amilyenek rendszeresen sújtják a karibi térséget vagy Délkelet-Ázsiát – mondta lapunknak Tóth Tamás meteorológus.

„Elegünk van a beszédben erős, tettekben gyenge vezetőkből!”

Az igazságot, a békét és Istent szolgálni a fake news és a dezinformáció korában. Ezt tekinti küldetésének Hananya Naftali, Benjamin Netanjahu volt izraeli miniszterelnök Jézus-hívő tanácsadója, aki százezreket ér el naponta frappáns videóival.

Sorozatos hangulatkeltés: a szolgálólány hazug meséi

Ma már tízmilliók rettegnek attól, hogy ha egyszer a „keresztény fundamentalisták” hatalomra kerülnek, akkor az a nők brutális elnyomásának kezdetét jelenti majd, lásd az abortuszt korlátozó „embertelen” rendeletek. A hazug módon gerjesztett félelem és gyűlölet a Szolgálólány meséje című regényhez és az ötödik évadához érkező televíziós sorozathoz köthető. 

Belföld

Hazug mesék - e heti köszöntő

Miközben Budapesten több ezren obszcén rigmusokat skandálva tüntettek a Belügyminisztérium épülete előtt, tiltakozva a szívhangrendeletként ismert módosítás miatt, amit az abortuszt igénylő anyák számára írtak elő – addig Iránban az életüket kockáztatva vonulnak bátor nők és férfiak immáron 12. napja az utcára, hogy tiltakozzanak az iszlám rezsim kegyetlen gyilkosságai és kivégzései miatt. 

Sikersztori: telepről az egyetemi katedráig

Juli szüleinek alig volt meg a nyolc általánosa, lányuk a cigánytelepről jutott el a doktori végzettségig, ami öt generációnyi ugrásnak felel meg. „Vannak felemelő egyéni példák, de ezek sajnos nem alkotnak általános trendet” – mondja Juli, aki egyike a hazánkban élő 2550 cigány diplomásnak.

Hit és értékek

A texasi keresztény farmerek exkluzív beszámolója a Hetek számára

Az Israel365 híroldal A Hetek számára rendelkezésre bocsátotta azt az interjút, amelyet az üszőket felnevelő amerikai keresztény farmerek egyikével készítettek. Az alábbiakban ezt a beszámolót olvashatják.

‚Néhány órán belül újraindítanánk a templomi szolgálatot” - Áttörést hoztak a vörös üszők

Bibliai kürtzengés fogadta azt az öt vörös tehenet, amelyek az Egyesült Államokból érkeztek szeptember végén Izraelbe. Az állatok érkezésérõl a legnagyobb hírportálok is beszámoltak, és az üszők fotói bejárták az internetes oldalakat. A szokatlan érdeklődés okairól a projekt egyik résztvevőjét, Elijahu Berkowitz rabbit kérdeztük.

HÁTTÉR

Egy évszázada született Kurt Vonnegut

Száz éve született a szépirodalmi abszurd és „ereszd el az agyam” koronázatlan királya, Kurt Vonnegut. Legismertebb műve Az ötös számú vágóhíd, melyben saját tapasztalatai alapján Drezda szőnyegbombázását örökíti meg, erősen sci-fibe hajló pszichedelikus látomásokkal, párhuzamos történetvezetéssel, és idősíkok közötti ugrabugrálással.

Fikció vagy valóság? Szerelmes levél a királynőnek

II. Erzsébet királynő halálával világszerte egy kis időre háttérbe szorult minden ideológiai ellentét. Anarchisták, monarchisták, nemzettől és nyelvtől függetlenül, szinte mindenki egy emberként gyászolt. A Korona (The Crown) című Netflix-sorozat pedig újra a képernyők elé ültette a nagyérdeműt.

Miért ment ekkorát a Rossi-legénység?

A magyar labdarúgó-válogatott 2:0-ra kikapott az olasz válogatottól, és ezzel eldőlt, hogy nem jut be a Nemzetek Ligájának négyes döntőjébe. Bár a vereség fájó, egy évvel ezelőtt gyakorlatilag senki nem gondolta volna, hogy a torna legerősebb divíziójában az utolsó meccsünkön a csoport­győzelemért fogunk küzdeni.

A szombatév és az adósságelengedés

Egyre több közgazdász hívja fel a figyelmet arra, hogy a gazdaságpolitikusok feladata nem feltétlenül a gazdaság teljesítményének növelése, hanem a kilengések mérséklése, a gazdasági stabilitás biztosítása lenne. Ennek egyik eleme lehet az adósságelengedés – amely már a Bibliában is megfogalmazott ősi alapelv a szélsőséges társadalmi egyenlőtlenségek megelőzésére.

KÁVÉSZÜNET

Mézeskalács ház a sümegi vár alatt

Zalaszántó, Fõ út 102. Mézeskalács Ház. De nem az a bizonyos, az a mesebeli. Nem, ez itt egy mai magyar falucska nagyon is magyar házikója. Icike-picike dédimami házikó. Nincs túltolva, nincs kitalálva. Mégis kincset rejt.

Állásinterjú: Mit viseljünk és mit ne?

Az állásinterjú sorsdöntő lehet, így a szakmai felkészültség mellett a ruhaválasztásra, a külső megjelenésre is érdemes kiemelten odafigyelni. A megfelelő ruházat, rendezett frizura jelzi a jelölt elhivatottságát és elvárásait az adott pozícióval kapcsolatban.

Hogyan keressünk állást válság idején?

2020 óta sok vállalkozás kényszerült elbocsátani a dolgozóit. Ugyanakkor a megugró infláció és hiteltörlesztések is egyre többeket vehetnek rá a munkahelyváltásra. Megmutatjuk, milyen lépéseket célszerű megtennie annak, aki bármilyen okból most keres állást.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!