hetilap

Hetek hetilap vásárlás
‚Néhány órán belül újraindítanánk a templomi szolgálatot” - Áttörést hoztak a vörös üszők
SOKAN PRÓFÉTAI VÁLTOZÁSOK ELŐJELÉT LÁTJÁK A KÜLÖNLEGES ÁLLATOK IZRAELBE ÉRKEZÉSÉBEN
‚Néhány órán belül újraindítanánk a templomi szolgálatot” - Áttörést hoztak a vörös üszők

Az áldozati szertartás főpróbáját is megtartották már Jeruzsálemben. Helyükre kerülhetnek a hiányzó láncszemek.(Forrás: Israel 365)

2022. 09. 29.
Bibliai kürtzengés fogadta azt az öt vörös tehenet, amelyek az Egyesült Államokból érkeztek szeptember végén Izraelbe. Az állatok érkezésérõl a legnagyobb hírportálok is beszámoltak, és az üszők fotói bejárták az internetes oldalakat. A szokatlan érdeklődés okairól a projekt egyik résztvevőjét, Elijahu Berkowitz rabbit kérdeztük.

Miért olyan fontos és izgalmas, hogy ezek az állatok Izraelbe érkeztek?

– Attól függ, honnan nézzük. Hadd magyarázzam meg a zsidó törvények szerint. Kötelesek vagyunk nyilvános áldozatot hozni, ami időhöz kötött, még akkor is, ha rituálisan tisztátalanok vagyunk. Ilyen nyilvános, időhöz kötött áldozat a napi kétszeri áldozat, amit mindennap be kell mutatnunk. Egy másik példa a páskaáldozat. Ezek olyan nyilvános áldozatok, amelyeket akkor is be kell mutatnunk, ha rituálisan tisztátalanok is vagyunk.

Sokszor jártam Izraelben, de nem láttam egyszer sem, hogy bárhol is ilyen áldozatokat mutattak volna be.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!