hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Megdöbbentő változások jöhetnek Izraelben
A szaúdi kőolaj és a vörös üszők történelmet írhatnak
Megdöbbentő változások jöhetnek Izraelben

Szaúdi muszlim felügyelet alá kerülhet a Templom-hegy, a státusa is megváltozhat.(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix )

2023. 08. 24.
Miközben a hírekben tüntetésekről és tragikus terrortámadásokról hallani, a színfalak mögött hatalmas változások készülnek Izraelben, amelyek rövid időn belül felülírhatják a Jeruzsálemmel és a térség konfliktusaival kapcsolatos eddigi alaptéziseinket – állítja Elijahu Berkowitz rabbi, az Israel365 hírportál vezető szerkesztője.

   A portáljukon írtak egy petícióról, amely arra szólított fel, hogy az őszi ünnepek alatt a Templom-hegyen szólaljon meg a sófár kürtzengése. Miért fontos ez, és mit jelentene, ha ez megtörténne?

A zsidóság Isten törvényeit úgy veszi, mint parancsolatokat, amelyeket, ha van rá lehetőség, teljesítenünk kell. A bibliai parancsolatok kapcsán nem az értelmezés a lényeg, hanem az, hogy megtegyük őket. Ilyen bibliai parancs a sófár megfújása is rós hásáná, az újév ünnepén a Templom-hegyen.

   Mi az akadálya ennek?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!