hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Folytatódik a történelmi finn Bibliaper - E heti köszöntő

Vannak örök igazságok, melyeket nem lehet bilincsbe verni, megfé­lemlítéssel elhallgattatni, négy fal közé eldugni. Az örök, objektív igazságok minden divathullámot, totalitárius, elnyomó politikai vagy jogrendszert túlélnek. Ilyen a Biblia, Isten beszéde, és a benne foglaltak is. 

Folytatódik a történelmi Bibliaper, újabb demonstráció készül Budapesten

Messzeható nemzetközi hatása lehet az augusztus 31-én folytatódó finn bibliapernek, melyben Päivi Räsänen finn képviselő asszonynak immár másodfokon kell felelnie azért, hogy keresztényként a szexualitásról, házasságról a Biblia álláspontját képviselte, és idevonatkozó igeverset idézett.

Rémálom Pakisztánban: keresztényeket terrorizál a csőcselék, a hatóságok sokszor csak nézik az erőszakot

Az utóbbi napokban legalább húsz gyülekezeti házat és több mint nyolcvan keresztény otthont támadtak meg feldühödött muszlimok Pakisztánban, amely eddig sem a kereszténység támogatójaként volt ismert. Az indokok mondvacsináltnak tűnnek, a hatóságok pedig egyelőre passzívan figyelik az eseményeket.

Belföld

Interjú: a Heteknek nyilatkozott az atlétikai vb magyar hőse

Vasárnapig tart Magyarország történelmének legnagyobb sporteseménye. Rekordot jelentő több mint 200 ország részvételével 2187 atléta készült arra, hogy megmutassa felkészültségét. Mi házigazdaként mindent megteszünk azért, hogy a versenyek végeztével elmondható legyen, ez volt minden idők legnagyszerűbb atlétikai világbajnoksága.

Beszélgetés Horváth Valériával, a Lea Anyaotthon helyettes vezetőjével

Édesapja után ő volt a második roma, aki érettségit szerzett Csobánkán, később le is diplomázott. Közel 20 éve dolgozik a Lea Anyaotthonban, ahol a gondozottjai fogadott édesanyjukként ragaszkodnak hozzá – ennek is köszönhető, hogy náluk a krízisterhesek ritkán szakadnak el gyermekeiktől. Horváth Vali szociálpolitikussal beszélgettünk.

Hit és értékek

Megdöbbentő változások jöhetnek Izraelben

Miközben a hírekben tüntetésekről és tragikus terrortámadásokról hallani, a színfalak mögött hatalmas változások készülnek Izraelben, amelyek rövid időn belül felülírhatják a Jeruzsálemmel és a térség konfliktusaival kapcsolatos eddigi alaptéziseinket – állítja Elijahu Berkowitz rabbi, az Israel365 hírportál vezető szerkesztője.

HÁTTÉR

Miért kerültek elitellenes dalok az amerikai slágerlisták élére?

Az utóbbi időben több ellentmondásos dalt is felkapott a közösségi média, amelyeknek kétség nélkül nem a melódia, hanem a szöveg politikai üzenete hozta meg esetenként a majd’ 30 milliós nézettséget.

Százezres gyülekezetek: így nyílt meg Korea a kereszténység előtt

Dél-Korea ma a világ egyik vezető hatalma, annak ellenére, hogy a múlt században még a megszállás, majd területe kettéosztásának terhét viselte. Viszont a gazdasági fejlődése és a nemzetközi színpadon betöltött szerepe mellett máshol is jelentős növekedés figyelhető meg az elmúlt századot tekintve: a kereszténység terjedésében.

Jogosan nyúlná le és adná Ukrajnának az orosz pénzeket az EU?

Bár a nemzetközi jog világosan rendelkezik arról, hogy zárolt állami vagyonokkal mit lehet tenni és mit nem, az Európai Bizottság elnöke mindent elkövet annak érdekében, hogy az Európai Unió területén zárolt orosz jegybanki és magánbefektetések is Ukrajna támogatását szolgálják.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!