hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A texasi keresztény farmerek exkluzív beszámolója a Hetek számára
Csodák sorozata kísérte az utat
A texasi keresztény farmerek exkluzív beszámolója a Hetek számára

Képforrás: atv.hu

2022. 09. 29.
Az Israel365 híroldal A Hetek számára rendelkezésre bocsátotta azt az interjút, amelyet az üszőket felnevelő amerikai keresztény farmerek egyikével készítettek. Az alábbiakban ezt a beszámolót olvashatják.

Versenyfutás az idővel, harc a hatóságokkal

A Boneh Israel (Építsük fel együtt Izraelt) zsidó–keresztény szervezet már évekkel ezelőtt elkezdte a megfelelő állatok felkutatását, de még azután is, hogy megtaláltuk a vörös üszőket, tudtuk, hogy sok munka vár ránk. Az erőfeszítés, hogy Izraelbe hozzuk őket, olyan volt, mint egy hullámvasút, amelyben sokáig több volt a mélypont, mint a siker. Miután a rabbik igazolták az öt borjút, tudtuk, hogy Izraelbe kell szállítani őket, így azonnal elkezdtük a terveket készíteni.

Az időzítés kritikus volt. Meg kellett várnunk, amíg öt hónapos korukban elválasztják őket, ugyanakkor egyéves koruk előtt kellett őket Izraelbe vinnünk, mert egyévesnél idősebb állatokat már nem szabad szállítani.

Nem akartuk hajóval szállítani őket, ami nagyon megviseli az álla­tokat, ezért elkezdtük vizsgálni a légi szállítás lehetőségét. De nem tudtuk, hogy kivel vegyük fel a kapcsolatot. Ez nem olyan, mint az emberi fogyasztásra szánt állatok szállítása. Sok különleges szempontot kellett figyelembe venni a tehenek szent rendeltetése alapján, ugyanis bármilyen hiba vagy heg kizárja a vörös üszőt, és alkalmatlanná teszi a Templomban való használatra. A teheneket a lehető legkíméletesebb módon kellett szállítani.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!