2000. 04. 29. (IV/18)
A kiberpornó kelepcéje

A kiberpornó kelepcéje

2000. 04. 29.
Régóta dúl már a harc a jóérzés? polgárok és a szex-ipar haszonélvezői között. Nálunk épp a "türelmi zónák" kijelölése borzolja a kedélyeket, de sokan álmodoznak arról, hogy egyes nyugati országokhoz – főleg az Egyesült Államokhoz – hasonlóan egyszer talán a magyar városok utcáin sem kell lesütött szemmel elhaladnunk az újságos bódék mellett, sőt még az este tíz utáni csatornaváltás a tévé távirányítójával sem számít majd a jól megfontolandó lépések közé. Aki azonban azt hiszi, hogy azokban az országokban, ahol a pornográfiát száműzték a közterületek nagy részéről, illetve a külön nem megjelölt csatornákról, a házasságokat és a fia-talokat nem fenyegeti többé ez a kór, az nagyot téved. A gonoszság ugyanis – legalábbis egyelőre – nem vész el, hanem átalakul. A XXI. század beköszöntével egyre inkább tért hódít a "kiberszex" elnevezés? szexuális tévelygés, s az ehhez kötődő függőségek és megrögzöttségek. Az alábbi összeállítás elsősorban a Charisma cím? keresztény magazin 2000. márciusi számában közölt információk alapján készült.
1998. 12. 31. (II/52)
Orosz atomtitkok reklámáron

Orosz atomtitkok reklámáron

1998. 12. 31.
Az elmúlt hónapban egy húsz fős, tudósokból és politikusokból álló orosz küldöttség látogatott el Iránba, hogy megtekintse a Perzsa-öböl partján 800 millió dolláros orosz beruházásból épülő buseri atomreaktort. A delegációt Jevgenyij Adamov nukleáris miniszter vezette. Ott-tartózkodásuk során megkezdték a tárgyalásokat további három, polgári célokat szolgáló nukleáris erőm? létesítéséről. Ha a megbeszélések sikerrel járnak, a négy beruházás közel 4 milliárd dolláros bevételt hozhat – persze csak ha az irániak tényleg kiegyenlítik a számlát, teszik hozzá egyesek. Mindez kapóra jönne a már régóta súlyos anyagi gondok között vergődő orosz atomiparnak. A Wall Street Journal viszont amerikai hírszerzési adatokra hivatkozva azt állítja: a jó üzletnek igen nagy ára van. Az oroszok ugyanis csak oly módon tudják az iráni fél vásárlási kedvét fönntartani, ha kutatóik menet közben titokban atombomba-előállítási szaktanácsadást végeznek "reklámáron" – pár százezer dollár zsebpénzért.
Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!