hetilap

Hetek hetilap vásárlás

2017. 10.27. (XXI/43) Lapszám

Tartalom ajánló

Külföld

„Hamis Európa”

Az Európai Történelem Háza néven idén nagyszabású állandó kiállítás nyílt Brüsszelben. Az 56 millió eurós projekt az EU történetének hivatalos múzeuma, de a „hamis Európa-kép” miatt már több világhírű tudós nyilatkozatban tiltakozott.

„Látok esélyt arra, hogy polgárháború lesz”

Már évtizedek óta kutatja a szélsőbaloldali radikális szervezetek és a politikai pártok kapcsolatát. A népszerű konzervatív előadó a Heteknek beszélt az Antifa mozgalom európai és amerikai tevékenységéről.

Selyemút Afrikába

Az évtizedek óta tartó segélyezést Kína egy új perspektívával váltotta fel. A gigantikus beruházásokat sokan a neokolonizáció eszközének tartják.

Belföld

Szél Bernadett: Együttérzek az MSZP-ben csalódott baloldaliakkal

Az LMP kormányfőjelöltje szerint természetes, hogy a baloldali választók egyre kevésbé hisznek az MSZP-nek és DK-nak. Szélt a családról és életvédelemről, valamint az Ungár Péterrel szembeni etikai eljárásról is kérdeztük.

Razzia a szcientológusoknál

Összehangolt akció indult a szcientológia egyház ellen: sokmilliós adatvédelmi bírság, rendőrségi és adóhatósági vizsgálat három napon belül. A vádak között kuruzslás, kémkedés és költségvetési csalás is szerepel.

Hit és értékek

Az írás utat tör - Új kort nyitott az 500 éves reformáció

A reformáció megindulásának évét (1517) méltán tekintik a történészek az Újkor egyik kezdő dátumának, hiszen a hitújítás mozgalmának kezdete az emberiség történe­tében valóban egy új korszakot nyitott.

A bukott világ túlélői - A mélység rémei és az ember párviadala

A kőzetek és eposzok tanúsítják, hogy a bolygót egykor a sárkányok uralták. Világuk elbukott, viszont a Biblia számos utalása szerint a mélyből tovább harcolnak a Föld új ura, az ember ellen. A Sátán és Isten „képmásának“ ősi háborúja az Édentől tart egészen a korszak utolsó órájáig, az Apokalipszisig.

HÁTTÉR

Baloldal a gödörben - Gyurcsány kivégzi az MSZP-t?

Kétezerkilenc tavaszán Gyurcsány Ferenc viharos, sok tekintetben megalázó körülmények között távozott a kormányfői szék után az MSZP elnöki tisztségéből is. Pártja kihátrált a kényelmetlenné váló 2006-os győztes mögül, akit a Jókai utcai MSZP-székház előtt dühös tüntetők le is köptek bukása napján.

Legalul a helyzet változatlan

Bár enyhülőben van, de még mindig magas a hazai gyermekszegénység. L. Ritók Nóra szerint a legszegényebbek helyzete egyáltalán nem javult, jóllehet statisztikai értelemben már alig van hátrányos helyzetű gyerek.

A toleranciaoktatás csődje

Hazánkban 2015 után megugrott az idegenellenesség, de ez nem járt együtt a más csoportokkal, így a romákkal vagy a zsidókkal szembeni előítéletek növekedésével. Ez utóbbiaknál inkább enyhe csökkenés volt kimutatható, bár az elutasítottságuk még mindig erős.

Másképp huzalozva

„Ne kemne hézol vasni, mert nemérz em, hogyahan gokpól hogyanles znekiga zán szavak… bediga ztmondjáko kosvagyok. Nemért ika tanárokse, ésm ár apáékis tel jes enkivan naktőlem.” Körülbelül így működik egy olvasási nehézséggel küzdő (divatos kifejezéssel élve „diszlexiás”) gyermek agya, ha írott szöveget kell feldolgoznia.

Enyhülés a királyságban?

Harmincegy fok van a sivatagban. A levegő remeg a dombok fölött, de ez nem akadályozza meg a szaúdiakat, hogy kijárjanak a város mellé. A sivatagi lankák között terepjáróval száguldoznak a fiatalabbak, az idősebbek a sátrakban pihennek.

Fuss az életedért!

Moós Gergely 124 kilós, gyorskaján élő informatikusból néhány év alatt sportoló és futóedző lett, aki azóta több ezer embernek segített életmódot váltani. Kézen fogja azokat, akiknek a komfortzónájától az első 5 kilométeres táv megtétele fényévnyi távolságra van.

KÁVÉSZÜNET

Korszerű bébipapik

Bár az anyatejnek kétségkívül nincs párja, sok kismama mégsem tud szoptatni, vagy kiegészíti az anyatejet valamilyen bébitápszerrel.

Rutinos kis fogmosók

A babafogak, vagyis tejfogak általában hat hónapos kor körül bukkannak elő, de vannak babák, akiknél hamarabb, 3 hónaposan, vagy sokkal később, 1 éves kor körül törik át a fogínyt. Amint megjelennek, érdemes gondoskodni a megfelelő ápolásukról.

Két tűz között

Nem is olyan régen Aun Szan Szú Kjí ünnepelt emberi jogi harcos volt. Miután ahelyett, hogy elítélné a rohingyák elleni támadásokat, évek óta hangsúlyozza, hogy mindkét oldal – a muzulmán és a buddhista közösség is – alkalmazott erőszakot, kegyvesztetté vált a nemzetközi közvélemény szemében.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!