hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Korszerű bébipapik

2017. 11. 24.
Bár az anyatejnek kétségkívül nincs párja, sok kismama mégsem tud szoptatni, vagy kiegészíti az anyatejet valamilyen bébitápszerrel.

Az anyatej tartalmaz minden fontos tápanyagot, amelyre a babának szüksége van, ezenkívül könnyen emészthető, erősíti az immunrendszer működését, sőt később kisebb az esély rá, hogy a gyermeknek asztmája vagy egyéb krónikus betegsége alakul ki. Azoknál, akik kénytelenek „beérni” a bébitápszerrel, joggal merül fel tehát a kérdés, hogy mennyire biztonságosak és jók ezek a helyettesítő szerek.

A szakemberek szerint ugyanakkor a kismamáknak nem kell aggódniuk: számos intelligens és egészséges felnőttet táplált a mamája kiskorában tápszerekkel. Jóllehet utóbbiak nem veszik fel a versenyt az anyatej immunerősítő, fertőzéssemlegesítő hatásával, a megfelelő tápanyagokat biztosítják a növekvő baba számára. Helyes arányban tartalmazzák a gyermek életkorához illő fehérjéket, szénhidrátokat, és a kalóriatartalmuk közel fele zsírokból származik, ami elengedhetetlen az agysejtek fejlődése szempontjából. Ezenkívül a tápszerekbe gyakran tesznek vitaminokat és ásványi anyagokat, például kalciumot, vasat, C-, D- és K-vitamint.

Természetesen a bébitápszer nem pontosan ugyanolyan, mint az anyatej, amely rendkívül komplex: minden összetevőjét a kutatóknak még nem is sikerült beazonosítani.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!