hetilap

Hetek hetilap vásárlás

2018. 02.16. (XXII/7) Lapszám

Tartalom ajánló

Külföld

Kormányt mindenáron

Megszületni látszik az új német kormány. A kialakult helyzet csak arra bizonyíték, hogy Angela Merkel körömszakadtáig ragaszkodott a kancellári székhez, amiért kulcspozíciókat is hajlandó volt feladni.

Korrupciós vádakkal döntenék meg Netanjahut

Miközben reális veszélye van egy közel-keleti háború kirobbanásának, Izrael határain belül is komoly csatározások zajlanak. A rendőrség korrupció gyanúja miatt vádemelést javasolt a miniszterelnökkel szemben.

Küszöbön a háború

A múlt hétvégén Izrael tizenkét légicsapást hajtott végre Szíriában. A támadások során egy izraeli vadászgépet lelőtt a szíriai légvédelem. Az összecsapás kiváltó oka az volt, hogy egy vélhetően iráni drón megsértette az izraeli légteret. Az iráni–izraeli háború első fejezeténél vagyunk.

Belföld

Fideszes belharc áldozata lett Hatvan?

Lázár János nyíltan megrótta a kormány egyik államtitkárát, mert szerinte felelőssége van abban, hogy a fideszes vezetésű Hatvan városa sokmilliárdos támogatásokat bukott el.

Lobbihenger – Értelmiségi akciók az ellenzék összefogásáért

A választási hajrában egyre több olyan értelmiségi kezdeményezés jön létre, mely a pártok összefogását célozza, mindenek felett. A kérdés az, vajon a választók is ezt akarják?

Irán nem olyan, mint a vezetői

Iráni férfiak és nők januárban nevüket és arcukat vállalva tüntettek az Iráni Iszlám Köztársaság budapesti nagykövetsége előtt. A megmozdulás szervezőjével, Z. S. Homeyrával beszélgettünk.

Hit és értékek

Yeshua mit tett Jakovval? – Rendkívüli film kavarta fel Izraelt

Szó szerint viharos érdeklődést váltott ki egy új film Izraelben. Az a New Spirit című alkotás Főhőse egy zsidó fiú, aki előbb gengszter lesz Amerikában, majd találkozik Jézussal.

HÁTTÉR

Magánvádak, közszereplők

Az első múlt szerdán robbant: a 24.hu nyilvánosságra hozta azt a jelentést, amely szerint komoly szabálytalanságokat talált az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) az Elios Innovatív Zrt. által 2011 és 2015 között elnyert közbeszerzésekben. Ebben az időszakban az Elios többek között Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak volt a cége, aki 2015 végén vált meg a vállalattól (melyben 2009-től volt tulajdonos).

40 év munka után jöjjön 40 év nyugdíj!

Monspart Sarolta tájfutó világbajnok, tizennégyszeres magyar bajnok. Európában ő volt az első nő, aki három órán belül futotta le a maratoni távot. Az egész országot megrendítette a hír, amikor aktív sportpályafutását kullancs okozta betegség (enkefalitisz) törte derékba. De nem adta fel: ma is aktív nagymama, aki gyaloglóklubokat szervez nyugdíjasoknak.

A hatvanasok az új negyvenesek

Egyes nézetek szerint a várható élettartam kitolódásának, az iskolázott­ság és a jólét növekedésének eredményeként a „baby boomer” generáció, azaz a mai hatvanasok megcáfolják az öregedés sztereotípiáit, és jóval aktívabb életet élnek, mint anno az elődeik.

Az antiszemita bojkott náci métely

A sajtóban nem keltett nagy visszhangot, pedig Európában úttörő módon tavaly nyáron a kontinens pénzügyi központjának számító Frankfurt városvezetése betiltotta az Izrael ellen irányuló BDS (Bojkott, Tőkekivonás és Szankciók) mozgalmat. Uwe Beckerrel, a város polgármesterével egy BDS-ellenes jeruzsálemi konferencia szünetében beszélgettünk.

Túlreagálások

Jelen sorok íróját akár három év börtönre is ítélheti egy lengyel bíróság, mert a nyilvánosság előtt beszélt, írt arról (és továbbra is így fog tenni), hogy a holokauszt során lengyelek meggyilkoltak, feladtak vagy éppen kiraboltak zsidókat. Pedig ez tény.

Kalocsa style

Hogyan jutunk el az élő hagyományok őrzésétől a mai korra jellemző innovatív divathoz? Vajon miért érdekelhetnek egy fiatal anyukát a letűnt korokat idéző hímzésminták? Balogh Adrienn ruhatervező, stylist és dizájner szerint a folklór nagyon is lehet menő, különösen, ha modern dizájnnal párosul.

Maimonidész nyomában

A zsidók kulturális, szellemi hatása nem csak Európát érte el, az arab világ területén is maradandó nyomokat hagyott. Ennek egyik ékes példája Marokkó, ahol manapság is nagy tisztelettel és megbecsüléssel nyilatkoznak erről, és minden nagyobb városban található egy zsidónegyed.

Ami leginkább szem előtt van

Szemünk és fogaink ápolása és egészségének megőrzése ugyanolyan fontos, mint bármilyen más szervünké. Ezért elengedhetetlen a rendszeres szűrővizsgálat és a körültekintő higiénia.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!