hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Korrupciós vádakkal döntenék meg Netanjahut
Két tűz között

2018. 02. 15.
Miközben reális veszélye van egy közel-keleti háború kirobbanásának, Izrael határain belül is komoly csatározások zajlanak. A rendőrség korrupció gyanúja miatt vádemelést javasolt a miniszterelnökkel szemben.

Többéves vizsgálódás után az izraeli rendőrség arra a következtetésre jutott, hogy elegendő a bizonyíték ahhoz, hogy a főügyész eljárást indítson a miniszterelnök, Benjamin Netanjahu ellen vesztegetés, csalás és bizalommal való visszaélés elkövetésének vádjában.

Vádak

Netanjahuval kapcsolatban most két fő korrupciós vád van napirenden. Az úgynevezett „1000-es ügy” szerint a miniszterelnök évek alatt összesen egymillió sékel (körülbelül 75 millió forint) értékben fogadott el ajándékokat Arnon Milchan amerikai-izraeli származású hollywoodi milliárdostól és James Packer ausztrál üzletembertől. Netanjahut azzal vádolják, hogy a juttatásokért cserébe olyan törvényjavaslatokat és politikai lépéseket tett, amelyekkel segítette az őt támogató vagyonos feleket.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!