hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Fideszes belharc áldozata lett Hatvan?
A harag ára

2018. 02. 15.
Lázár János nyíltan megrótta a kormány egyik államtitkárát, mert szerinte felelőssége van abban, hogy a fideszes vezetésű Hatvan városa sokmilliárdos támogatásokat bukott el.

Az ügy két szempontból is érdekes: egyrészt a megnevezett államtitkárnak elvileg nincs lehetősége a pályázatok befolyásolására. Másrészt az államtitkár a Fidesz-KDNP helyi országgyűlési képviselője és az áprilisi választás kormánypárti jelöltje is egyben. 

„Úgy néz ki, mintha Hatvan pályázat­írói analfabéták lennének. Valójában azonban az történik, amiről Lázár János is beszél: valaki fúrja a város pályázatait, ezért esik el milliárdoktól a település” – összegezte a helyzetet lapunknak a hatvani önkormányzat ügyeit belülről ismerő forrásunk annak kapcsán, hogy immár a Miniszterelnökségig jutott a sok milliárd forintos tétre menő játszma. Az egyértelmű, hogy fideszes belharc akadályozza a Terület- és Településfejlesztés Operatív Program (TOP) támogatásaira benyújtott hatvani pályázatok győzelmét, hiszen a bíráló testületeket mindenhol kormánypárti szereplők dominálják. Azok számára, akiknek e közvetett bizonyíték nem lenne elég meggyőző, álljon itt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter nyilatkozata: a két héttel ezelőtti kormányinfón elismerte, előfordul olyan, amikor két fideszes politikus belharcának egy város issza meg a levét (ez azonban elfogadhatatlan). Arra az újságírói kérdésre, hogy mit gondol Hatvanról, ahol a korábbi és a jelenlegi polgármester „legendásan rossz viszonya” miatt milliárdoktól esik el a közösség, Lázár kijelentette: felülvizsgáltatja az összes olyan pályázatot, ahol Hatvan jó pályázatot készített, végül mégsem nyert. „Ebben az ügyben a polgármester úrnak százszázalékosan igaza van, és az államtitkár kollégám súlyos hibát követ el” – tudatta Lázár azt is, melyik oldalon áll a belharcban. Mielőtt megvizsgálnánk a kijelentésnek azt a részét, hogy hol hibázhat, azaz hol avatkozhat bele egy pályázati elbírálásba egy államtitkár, ismerkedjünk meg a szereplőkkel. 

Államtitkár vs. polgármester

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!