hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kalocsa style
A folklór is lehet menő

2018. 03. 16.
Hogyan jutunk el az élő hagyományok őrzésétől a mai korra jellemző innovatív divathoz? Vajon miért érdekelhetnek egy fiatal anyukát a letűnt korokat idéző hímzésminták? Balogh Adrienn ruhatervező, stylist és dizájner szerint a folklór nagyon is lehet menő, különösen, ha modern dizájnnal párosul.

 

Adry a Budapesti Műszaki Főiskola elvégzése után jelmeztervezőként kezdett dolgozni. Elmondása szerint nagyon szerette ezt az időszakot, mert rengeteget tanult a szakmáról. Kedvenc színházi darabja, amelynek a jelmezeit tervezte, Beaumarchais: Figaró házassága, amelyet 2010-ben a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház mutatott be, Smuk Imre rendezésében. „Nagyon szerettem ezt a darabot, és egyben nagy kihívás is volt számomra. Ez egy nagyszínpadi feldolgozás volt: Tizennégy színészt kellett korhű ruhákba felöltöztetni. A főszereplőknek több öltözetre is szükségük volt.”

Adrynak ehhez a 18. századi divatot kellett részleteiben áttanulmányoznia, ami amúgy is nagyon érdekelte, főleg a női divat, a gyönyörű nagy abroncsos ruhákkal. A terv elfogadása után pedig jöhetett a megvalósítás. „A női ruhákat magam varrtam. Igyekeztem a kor szabásvonalait is felhasználni. Végül, hála Istennek, a rendező és a színészek is meg voltak elégedve a jelmezeikkel. Ez számomra nagyon fontos, hiszen egy szívesen viselt ruhadarabban ők is jobban tudnak teljesíteni.”

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!