hetilap

Hetek hetilap vásárlás
40 év munka után jöjjön 40 év nyugdíj!
Interjú Monspart Sarolta tájfutó világbajnokkal

2018. 02. 15.
Monspart Sarolta tájfutó világbajnok, tizennégyszeres magyar bajnok. Európában ő volt az első nő, aki három órán belül futotta le a maratoni távot. Az egész országot megrendítette a hír, amikor aktív sportpályafutását kullancs okozta betegség (enkefalitisz) törte derékba. De nem adta fel: ma is aktív nagymama, aki gyaloglóklubokat szervez nyugdíjasoknak.

A Monspart név nem túl gyakori. Mit tud a családja történetéről?

– Az eredeti „Monsparte” név valahonnan Strasbourgból származik. Egy építészmérnökről tudunk, mint a család első nevezetes őse, aki Kelet-Magyarországon, Hejcén élt a francia forradalom után. Van három öcsém, és a legidősebb mint családfakutató felkereste a helyet, kiderítette, hogy ennek az építészmérnök üknagyapánknak volt három fia, a három fiúból van egy, akinek született néhány leszármazottja, de nem túl nagy a családi szaporulat.

Milyen gyerekkora volt, és hol nevelkedett?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!