hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Az antiszemita bojkott náci métely
Frankfurt polgármestere nem kér az anticionizmusból

2018. 03. 16.
A sajtóban nem keltett nagy visszhangot, pedig Európában úttörő módon tavaly nyáron a kontinens pénzügyi központjának számító Frankfurt városvezetése betiltotta az Izrael ellen irányuló BDS (Bojkott, Tőkekivonás és Szankciók) mozgalmat. Uwe Beckerrel, a város polgármesterével egy BDS-ellenes jeruzsálemi konferencia szünetében beszélgettünk.

 

Miért közérdek az Izrael elleni bojkottmozgalom betiltása? Miért foglalkoznak ezzel városvezetési szinten, ha számos lakos valószínűleg sohasem hallott róla?

 – Frankfurt meglehetősen különleges helyzetű város: én Németország úgymond „legzsidóbb” településének hívom. Hivatalos feljegyzések a 11. századig vezetik vissza a zsidó életet a városban, így az izraelita közösségnek igen mély gyökerei és kulturális háttere van ott. Úgy is fogalmazhatunk, hogy Frankfurtban már a kezdetektől fogva éltek zsidók. A helyi zsidó családok rendkívüli mértékben hozzájárultak a város fejlődéséhez, és ahhoz, hogy Frankfurt pénzügyi és kereskedelmi központtá nője ki magát. 

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!