hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Irán nem olyan, mint a vezetői
Hetek-interjú a budapesti tüntetés főszervezőjével

2018. 02. 15.
Iráni férfiak és nők januárban nevüket és arcukat vállalva tüntettek az Iráni Iszlám Köztársaság budapesti nagykövetsége előtt. A megmozdulás szervezőjével, Z. S. Homeyrával beszélgettünk.

Miért döntöttek úgy, hogy Budapesten demonstrálva támogatják a néhány héten át tartó iráni tüntetéseket?

– Az iszlám rezsim a néppel szemben áll, ez jól látszik azokból a bűncselekményekből, amiket saját embereikkel szemben követnek el. Népünk az év első napjaiban felkelt Iránban. Mi, akik külföldön élünk, különösen a keresztény irániak, szeretnénk támogatni őket ebben és valamilyen módon csatlakozni a demonstrációjukhoz. Továbbá szeretnénk, ha a keresztények imádkoznának Iránért, különösen azokért, akik ma a kormányt támogatják, hogy ezeknek az embereknek kinyíljon a szeme és végre észre vegyék, mi folyik a hazájukban.

Milyen hátterrel rendelkeznek azok az emberek, akik ma idejöttek a budapesti nagykövetség elé?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!