hetilap

Hetek hetilap vásárlás

2018. 11.15.(XXII /46) Lapszám

Tartalom ajánló

Külföld

Trump nem angyal, de nem is ördög

Kézrátétellel imádkozott az Ovális Irodában Donald Trumpért, aki szerinte őszintén számít a keresztények támogatására, de nem akarja magát szentnek feltüntetni. Interjú az elnök evangéliumi tanácsadójával, Dr. Howard-Browne-nal.

A szabad szó halála

A Hetekben is olvashattuk néhány héttel ezelőtt (Behódolás a bíróságon; 2018. október 29.), hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) szerint sértő Mohamedet pedofilként jellemezni. A 21. századra elérkeztünk a cenzúra korába?

Drámai módon balra tart a Demokrata Párt

Az élesen balra tolódó Demokrata Pártról, Donald Trump lehetséges republikánus kihívóiról és az elmúlt két év tanulságairól beszélgettünk az elnök régi ismerősével, a „Trump-magyarázónak” tartott John Funddal a Danube Institute budapesti rendezvényén.

Belföld

Mi lett az SZDSZ- ből?

30 éve, 1988. november 13-án jött létre a Szabad Kezdeményezések Hálózatából a rendszerváltás kulcsszereplőjévé váló Szabad Demokraták Szövetsége (SZDSZ). Mennyiben lett volna más a rendszerváltás, ha nincs SZDSZ? Volt-e és ha igen, mi volt az SZDSZ történelmi érdeme a demokrácia kiépülésében? És hol kezdődött az SZDSZ történetének kisiklása? Törvényszerű volt-e a rendszerváltó párt megroppanása, majd megszűnése?

Magyar elit

Jóllehet, Magyarországon a társadalmi egyenlőtlenségek fő meghatározója az iskolai végzettség, sem a felnőttekben, sem a gyerekekben nincs igény a tanulásra. Az iskolázottság csökkenése egy szűk és zárt elit kialakulásának kedvez.

A rezsicsökkentés állhat a szemétkáosz hátterében

Október végén megszűnt a szemétszállítás 350 ezer ember lakókörnyezetében. Bár a hulladéknak nincs „színe”, az ügyből a kormányig érő politikai csata kerekedett.

Hit és értékek

Milyen lesz a liberális világegyház?

Előző számunkban felidéztünk néhány részletet abból a könyvből, amelyben David Wilkerson amerikai lelkész az 1973-ban kapott látomásait tette közzé. A társadalmi változások évtizedek távlatából azt igazolták, hogy ezek a figyelmeztetések reálisak voltak.

HÁTTÉR

Zsarnokok ligája

„A labdarúgás teljesen kontrollt vesztett. Gazdag befektetők és néhány topklub terrorizálnak mindenkit” – idézi informátorát a Der Spiegel. A tekintélyes német lap e-mailek és dokumentumok bemutatásával rántotta le a leplet a legnagyobb európai fociklubok titkos üzelmeiről.

A gének emlékeznek

Friss tanulmányok szerint biológiai úton tovább öröklődhetnek az utódokba a szülők által átélt traumák. A pár évvel korábban még szkepticizmussal fogadott állítást egyre több tudományos kutatás támasztja alá, melyek egyre közelebb kerülnek ahhoz is, hogy megfejtsék, pontosan milyen folyamatok eredménye a trauma génekbe épülése.

Kit büntetnek?

Még mindig tanácstalanul állnak a reklám- ÉS nyomdaipari, VALAMINT a kiskereskedelmi szektor képviselői a reklámújságok környezetvédelmi termékdíjának tervezett drasztikus emelése előtt. Az egyértelműnek tűnik, hogy egyfajta büntetőadóról van szó, csak az nem világos, hogy a kormány kiket akar vele megbüntetni, és miért.

KÁVÉSZÜNET

Csodás szurdokvölgy vár Szlovákiában

Érdemes Szlovákiába is átnézni az őszi téli időszakban, ha valami különleges egyedi táj után keresgélünk. A magyar határtól nem messze, az északi részen, úgy Zemplén magasságában, ha átlépjük a határt, akár 10 perc autózásnyira is egy gyönyörű szurdokvölgyet találunk.

Hódít a mandulatej

A növényi alapú tejek általában mandulából, kókuszból, szójából, rizsből, mogyoróból, kesudióból vagy zabból készülnek. Az italok fehérje-, szénhidrát-, és zsírtartalma eltérő lehet, ezért mindenkinek saját igényeihez kell igazítania a fogyasztásukat.

Süssünk joghurttal!

A joghurt rendkívül sokoldalú finomság: sokféle formában felhasználható. Önmagában is alkalmas egy uzsonnára, köztes étkezésre, de sütemények készítéséhez is kitűnő.

Enyhítsen fájdalmán!

Korunk nagy előnye, hogy nem kell feleslegesen szenvednünk a különböző fájdalmaktól, hiszen van rá megoldás. A vény nélkül is kapható fájdalomcsillapítók (angol nevükből: NSAID-ok) ezért is tartoznak a „legnépszerűbb” készítmények közé.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!