hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Milyen lesz a liberális világegyház?
David Wilkerson drámai látomása 1973-ból (2. rész)

2018. 11. 15.
Előző számunkban felidéztünk néhány részletet abból a könyvből, amelyben David Wilkerson amerikai lelkész az 1973-ban kapott látomásait tette közzé. A társadalmi változások évtizedek távlatából azt igazolták, hogy ezek a figyelmeztetések reálisak voltak.

 

„Kétfajta erő képes csak visszatartani a homoszexuálisokat attól, hogy teljesen átadják magukat ennek a bűnnek: a társadalom elutasítása, valamint az egyház tanítása, ami megítéli ezt a gyakorlatot. Ha a társadalom többé nem tekinti természetellenesnek a homoszexualitást, hanem teljességgel elfogadja és bátorítja ezt a magatartást, és ha az egyház többé nem hirdeti azt, hogy a homoszexualitás bűn és nem nyújt segítséget az ilyen szexuális tevékenységeket végzők számára a megtéréshez – nos, akkor megszűnik minden visszatartó erő. A gátakat felhúzzák, és a homoszexuálisokat példaként állítják a társadalom elé. Azt láttam, hogy a jövőben ezt a két akadályt félresöprik, és megszűnik a visszatartó erő, aminek a nyomán káosz alakul ki a társadalmakban” – írta Wilkerson az 1973-ban látomása nyomán a The Vision című könyvében.

Ma aligha lehet azzal vitatkozni, hogy Wilkerson prognózisa megvalósult. A társadalmi ellenállást az évtizedek óta szisztematikusan és előre elkészített terv szerint zajló meleg- és genderpropaganda fokozatosan felszámolta. A Chicagói Egyetem felmérése szerint 1988-ban a homoszexuális házasság elfogadottságát 11 százaléknak mérte (korábban ez még alacsonyabb volt), 2010-ben azonban – az amerikai történelemben először – már a lakosság relatív többsége, 46 százalék támogatta, szemben a 40 százaléknyi elutasítással. 2016-ra – miután a Legfelsőbb Bíróság is elfogadta a melegházasság intézményét – ez az arány 58-36-ra változott, a támogatók javára.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!