hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Zsarnokok ligája
Az elitklubok felszámolnák a nemzeti labdarúgást

2018. 11. 15.
„A labdarúgás teljesen kontrollt vesztett. Gazdag befektetők és néhány topklub terrorizálnak mindenkit” – idézi informátorát a Der Spiegel. A tekintélyes német lap e-mailek és dokumentumok bemutatásával rántotta le a leplet a legnagyobb európai fociklubok titkos üzelmeiről.

 

„Ami engem zavar, az ezeknek a háttéralkuknak a módja, ahogyan az egészet a megaklubok megszervezik. Minden rejtetten történik, alig van ellenőrzés vagy bármiféle átláthatóság. Ez már táptalaja lehet alvilági üzelmeknek is” – magyarázza az úgynevezett Football Leaks egyik alapítója, „John”, aki egyben a tekintélyes német lap, a Der Spiegel rejtett informátora is. John az elmúlt években számos, a labdarúgás világához kapcsolódó piszkos ügyben, így adócsalásokban, pénzügyi machinációkban szolgáltatott információkat. A Spiegel beszámolója szerint 2018 elején a német újság szerkesztőségéhez „kopogtatott be”, nem kevesebb, mint 70 millió (!) dokumentummal, 3,4 terabájtnyi anyaggal. A futball világának sötét ügyleteire rávilágító „dosszié” egy terjedelmes része a „Szuperliga” háttéralkuk révén történő gründolására vonatkozik. A kiszivárogtatott információk alapján felsejlő kép jól ábrázolja, hogy a szakmai-politikai szervezetektől miként veszik át a háttérben a hatalmat pénzügyi érdekcsoportok – nemcsak a labdarúgás világában.

Futballglobalizmus

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!