A méltán népszerű mandulatej nemcsak kalóriaszegény verzió, hanem ízvilágában is kifinomult. Kapható pörkölt és nem pörkölt mandulából készült változatban, illetve hozzáadott cukor nélkül is.
Készítésekor a megdarált mandulaszemeket vízbe áztatják, majd több óra után leszűrik, és így kapják a tejhez hasonlító, enyhén diós ízű folyadékot. Kevésbé sűrű, mint a tej, így nemcsak ízében, hanem állagában is más jellegű tejeskávéra számítsunk, ha ilyen tejből készítjük el a szokásos italunkat. A mandulatej kapható kókusztejjel kevert változatban is, ami kicsit teltebb ízt eredményez.
Mivel tápanyagból is kevesebbet tartalmaznak, mint a tehéntej, a gyártók általában kálciummal, riboflavinnal, E- és D-vitaminokkal dúsítják a növényi tejeket.
Pünkösd után: a karizmák titkai
Hogyan alakult a Szentlélek ajándékainak megítélése az elmúlt 2 ezer évben »
Átmenvén a siralom völgyén
Trianon túlélése és ami ebből következik »
Sávuot: a törvényadás ünnepének eredete
Az Ószövetség egyik legjelentősebb nemzeti és vallási ünnepe volt – de az Újszövetség egyik meghatározó eseménye is ezen az ünnepen történt »