hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hódít a mandulatej
Népszerűek a növényi tejek

2018. 12. 13.
A növényi alapú tejek általában mandulából, kókuszból, szójából, rizsből, mogyoróból, kesudióból vagy zabból készülnek. Az italok fehérje-, szénhidrát-, és zsírtartalma eltérő lehet, ezért mindenkinek saját igényeihez kell igazítania a fogyasztásukat.

A méltán népszerű mandulatej nemcsak kalóriaszegény verzió, hanem ízvilágában is kifinomult. Kapható pörkölt és nem pörkölt mandulából készült változatban, illetve hozzáadott cukor nélkül is.

Készítésekor a megdarált mandulaszemeket vízbe áztatják, majd több óra után leszűrik, és így kapják a tejhez hasonlító, enyhén diós ízű folyadékot. Kevésbé sűrű, mint a tej, így nemcsak ízében, hanem állagában is más jellegű tejeskávéra számítsunk, ha ilyen tejből készítjük el a szokásos italunkat. A mandulatej kapható kókusztejjel kevert változatban is, ami kicsit teltebb ízt eredményez.

Mivel tápanyagból is kevesebbet tartalmaznak, mint a tehéntej, a gyártók általában kálciummal, riboflavinnal, E- és D-vitaminokkal dúsítják a növényi tejeket.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!