A méltán népszerű mandulatej nemcsak kalóriaszegény verzió, hanem ízvilágában is kifinomult. Kapható pörkölt és nem pörkölt mandulából készült változatban, illetve hozzáadott cukor nélkül is.
Készítésekor a megdarált mandulaszemeket vízbe áztatják, majd több óra után leszűrik, és így kapják a tejhez hasonlító, enyhén diós ízű folyadékot. Kevésbé sűrű, mint a tej, így nemcsak ízében, hanem állagában is más jellegű tejeskávéra számítsunk, ha ilyen tejből készítjük el a szokásos italunkat. A mandulatej kapható kókusztejjel kevert változatban is, ami kicsit teltebb ízt eredményez.
Mivel tápanyagból is kevesebbet tartalmaznak, mint a tehéntej, a gyártók általában kálciummal, riboflavinnal, E- és D-vitaminokkal dúsítják a növényi tejeket.
Ügynökök osztották meg az 56-os bajtársakat
Interjú Fónay Jenővel, a Pofosz alapító elnökével »
1956: a magyar menekülteket védő diplomata rejtélyes halála
Povl Bang-Jensen története »
„A Sátán újra a Földön lakik, és számos emberi testet öltött magára”
Németh Sándor beszéde az október 7-e utáni Izrael melletti szolidaritási tüntetésen »