hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Mit keresnek a Wagner zsoldosai a káoszba süllyedt Szudánban?

Közel egy hónapja zajlanak harcok Szudán fővárosában, Kartúmban. A híradók naponta adnak hírt az újdonságra éhes nézőknek, de a halottak és sebesültek növekvő számán túl keveset lehet tudni a konfliktus igazi okairól.

NATO-vezér lesz Ursula von der Leyenből?

Elnöki ciklusa végéhez közeledik Ursula von der Leyen, akit támogatói Jacques Delors óta a legjobb Európai Bizottsági elnöknek tartanak, bírálói szerint viszont elnökségét a központosítás, a nemzetállamok fölött meghozott, átláthatatlan döntések és ultimátumok jellemezték.

Mit tehetnek a keresztények az egyre nagyobb elnyomásban?

Az, hogy a bibliai elvek, igazságok követése, az azok melletti nyilvános kiállás jogi vagy politikai retorziókat von maga után, nem újdonság, több ezer évre nyúlik vissza. Napjainkban azonban már sok szervezet áll ki a hit szabad gyakorlása, és az amiatt meghurcolt nyugati keresztények mellett.

Belföld

„Sokan provokatőrnek, zsarnoknak, diktátornak tartanak”

„A legszigorúbb igazgatónőnek tartanak Nagy-Britanniában, mert elvárom a gyerekektől, hogy jól viselkedjenek. A konzervatív értékrend talaján állok, és erre alapítom az iskolámat is. És állítom, hogy ez az elsődleges oka a sikerünknek” – mondja Katharine Birbalsingh, aki nemrég járt Magyarországon.

Tarlós: Várom, hogy mikor avatkozik be a gondviselés

Budapest korábbi főpolgármestere a Hit Rádiónak adott interjújában beszélt az életveszélyes betegségéről, a Fidesz budapesti terveiről, a kormányt érő korrupciós vádakról, és a gondviselésről, amely ellen ember nem tehet semmit. A beszélgetést szerkesztve közöljük.

Hit és értékek

Vatikán-szakértő: Erdő Péter az öt legesélyesebb között van

„A következő pápaválasztást is befolyásolja Ferenc béke­missziójának eredménye” – állítja John Allen, a Crux angol nyelvû katolikus híroldal alapító főszerkesztője, egyben a CNN vezető vatikáni elemzője.

Lehet-e jó munkavállaló egy marxista?

Hol húzódik a határ az üzleti rafináltság és az etikátlan viselkedés között? Mit mond a Biblia a magántulajdonról, a szerződésekről, az értékesítésről? Mire jogosult a befektető, az ügyvezető, a munkavállaló? Sorozatunk befejező részében ezekre a kérdésekre keressük a választ, Jézus példázatain, illetve a „derék asszony” példáján keresztül. 

HÁTTÉR

Kennedy oltásellenes fia is ringbe szállna a Fehér Házért

Vajon a legendás név elég lesz-e ahhoz, hogy megingassa a jelenlegi elnök pozícióját, és elnyerje a demokrata elit támogatását? 

Le akarták bontani, raktárnak használták: a Notre-Dame viharos története

Victor Hugo híres regényének fenti idézetét olvasva eszünkbe jut Párizs ikonikus történelmi épületének négy évvel ezelőtti katasztrófája. A tűzvész híre az egész nyugati civilizációt megrázta, a világ akkori vezetői sorra fejezték ki együttérzésüket a francia nemzet felé, mintegy sajátjuknak tekintve a veszteséget. Mitől válhatott a párizsi Notre-Dame a szenvedésben való közösségvállalás szimbólumává?

Hihetetlen üzleti érzéke volt a neves firenzei püspöknek

Szabad gazdaság, kereslet és kínálat találkozása, hozzáadott érték... Sokan Firenzei Szent Antonint tartják az első olyan gondolkodónak, aki papírra vetette a modern közgaz­daságtudomány alapvető téziseit – jóval Adam Smith előtt.

KÁVÉSZÜNET

Élet az olasz csizma sarkán

Puglia az a régió, ahol a történelem minden sziklafalnál visszaköszön. Székhelye Bari, repülővel másfél órányi távolságra van hazánktól, ideális úti cél akár egy hosszú hétvégéhez.

Egyre népszerűbbek az éjszakai vonatutak Európa legszebb városaiba

Az elmúlt években egyre inkább reneszánszát éli a vonatos utazás. Az igény a kiruccanni vágyók részéről egyre csak nő, az úti célok listája pedig folyamatosan bővül. A karbonkibocsátás visszaszorítása mellett a kényelem is hozzájárult ahhoz, hogy ma már Európa-szerte – de jóformán azon kívül is – szinte bárhová eljuthatunk vasúttal. 

Magyar sikerek a nemzetközi expók történetében

Augusztus 20-ig tekinthető meg a Magyar Nemzeti Múzeum által életre hívott Magyar EXPO sikerek kiállítás, mely – egyfajta időutazásként – 170 éves távlatban mutatja be a kiemelkedő hazai alkotók, feltalálók, cégek, művészek, mesteremberek sikereit a globális porondon.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!