hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Mit keresnek a Wagner zsoldosai a káoszba süllyedt Szudánban?
Afrika a nagyhatalmi versengések régi-új színpada
Mit keresnek a Wagner zsoldosai a káoszba süllyedt Szudánban?

A veszteségekről szóló számok mögött mindig emberi sorsok vannak, melyekkel kapcsolatban soha nem szabadna fásulttá válnunk.(Fotó: AP / Fatima Shbair)

2023. 05. 03.
Közel egy hónapja zajlanak harcok Szudán fővárosában, Kartúmban. A híradók naponta adnak hírt az újdonságra éhes nézőknek, de a halottak és sebesültek növekvő számán túl keveset lehet tudni a konfliktus igazi okairól.

Most minden nyomtatott Hetek hetilapra előfizetőnek adunk! Fizessen elő a print újságra és ajándék online hetilap hozzáférést kap, amivel már csütörtökön olvashatja a friss újságot és a teljes archívumunkat is eléri. Részletek a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

A Magyarországnál több mint hússzor nagyobb területű észak-afrikai arab ország hazánkban ritkán kelti fel az emberek figyelmét. Talán múlt héten egy kis adrenalinlöketet adhatott a hírfogyasztóknak az ott élő, dolgozó magyarok kimenekítésének híre: ezúttal közvetve honfitársaink is érintettek voltak egy távoli országban zajló véres események révén. 

Ha afrikai országban zajló harcokról hallunk, gyakran csak legyintünk. Sajnos hozzászoktunk már a puccsokhoz, polgárháborúkhoz, helyi hadurak ártatlan életeket követelő, menekülők tömegét eredményező hatalmi harcaihoz, melyek biztonságos távolságban zajlanak tőlünk.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!