Szükségünk van támogatásra
Interjú Dieudonné Kéré Burkina Faso budapesti nagykövetével
Szükségünk van támogatásra

Fotók: Somorjai László

2020. 04. 10.
Eleinte elsősorban katonák és rendőrök, az utóbbi időszakban viszont rengeteg civil is áldozatul esik annak a terrortámadás-sorozatnak, ami 2015 óta sújtja az országot. Képes arra Burkina Faso, hogy felszámolja ezt az erőszakhullámot?

– Az ország egyedül nem képes felvenni a harcot ezekkel a barbár támadásokkal, amelyek sok száz áldozatot szedtek már Burkina Fasóban. Éppen ezért a nemzetünknek, de a régió egészének is szüksége van a nemzetközi közösség támogatására. Létfontosságúak a saját védelmi és biztonsági erőink is, akik kiváló munkát végeznek hazánk védelmében.

Az országot most az etnikai konfliktusok, a bűnbandák fosztogatásai, és az újjáéledő terrorizmus is sújtja.

 

A támadók egy jelentős része északról, Maliból érkezik, ahol egyébként békefenntartó erők is működnek. Ennek ellenére nem tudják megakadályozni a terrorcsoportok akcióit. Mi az oka ennek a tétlenségnek?

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!