hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Jöjjön a baba!
Beszélgetés dr. Bálint Balázs szülész-nőgyógyásszal
Jöjjön a baba!

Forrás: Buda Környéki Televizió

2020. 04. 10.
A szülés természetes folyamat, ami többnyire nem igényel orvosi beavatkozást – vallja dr. Bálint Balázs szülész-nõgyógyász. A Családbarát Szülészetek Program egyik kidolgozója szerint kétszer annyi gyerek születik azoknál a nõknél, akiknek nem volt rossz szülésélménye, mint azoknál, akiknek volt.

Az aktualitás miatt megkérdem: a koronavírus mennyire lehet veszélyes a várandós nőkre vagy a csecsemőkre?

– Idézem az angol Királyi Szülészeti és Nőgyógyászati Kollégium állásfoglalását, miszerint bár az új koronavírust csak 3 hónapja ismerjük, a tapasztalatok azt mutatják, hogy a ví­rusos megbetegedésnek – ha egyáltalán vannak is tünetei – a várandósoknál, újszülötteknél, kisgyerekeknél nincsen szövődménye. Mi több, úgy tűnik, hogy a vírus sem a terhesség, sem a szülés során nem jut át az anyából a gyermekbe.

Nézzük a biztonság más aspektusait! Tavaly önt nevezték ki országos szakfelügyelő főorvosnak – hogyan sikerült a természetes szülés hazai élharcosaként bekerülnie a fősodorba?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!