hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Magyar sikerek a nemzetközi expók történetében
Nemcsak az olimpián tudunk nagyot alkotni
Magyar sikerek a nemzetközi expók történetében

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2023. 05. 03.
Augusztus 20-ig tekinthető meg a Magyar Nemzeti Múzeum által életre hívott Magyar EXPO sikerek kiállítás, mely – egyfajta időutazásként – 170 éves távlatban mutatja be a kiemelkedő hazai alkotók, feltalálók, cégek, művészek, mesteremberek sikereit a globális porondon.

A világkiállításokat – rövidebb nevén expókat – korunk egyik legnagyobb gazdasági-kulturális eseményeiként tartják számon. Az olimpiához hasonlóan rengeteg nációt vonz  a több hónapos rendezvény, a kiállító országok mellett az érdeklődő turisták is a világ számos pontjáról érkeznek, így méltán érezheti az ember magát egy nagy globális faluban, amikor idelátogat.

Most minden nyomtatott Hetek hetilapra előfizetőnek adunk! Fizessen elő a print újságra és ajándék online hetilap hozzáférést kap, amivel már csütörtökön olvashatja a friss újságot és a teljes archívumunkat is eléri. Részletek a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

Csiszolt gyémánt és herendi porcelán: az első expó

Az első expót egyébként maga Viktória királynő nyitotta meg 1851-ben. A grandiózus eseménynek a londoni Hyde Parkban kifejezetten erre a célra felépített Kristálypalota adott otthont. Az impozáns üvegépület már látványában is előrevetítette, hogy nem mindennapi rendezvényre érkeztek a látogatók. A körülbelül hatmillió embert vonzó eseményen négy fő kategóriában mutatták be a kiállítók alkotásaikat, találmányaikat vagy termékeiket.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!