hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Élet az olasz csizma sarkán
Puglia színei, illatai és ízei
Élet az olasz csizma sarkán

A szerzô felvétele

2023. 05. 03.
Puglia az a régió, ahol a történelem minden sziklafalnál visszaköszön. Székhelye Bari, repülővel másfél órányi távolságra van hazánktól, ideális úti cél akár egy hosszú hétvégéhez.

Délkelet-Olaszország kevéssé ismert régiója, Puglia (régi nevén Apulia) az olasz csizma sarkán terül el. A repülőgépről volt szerencsénk látni a hozzá tartozó Gargano-félszigetet is, mely a „csizma sarkantyúja”. A trullók, a festői mészkővárosok, a tengerparti panorámateraszok és a konyhaművészet vidékén landoltunk, hogy a sokszor méltatlanul alulértékelt régió föltárja előttünk kincseit, titkait.

Most minden nyomtatott Hetek hetilapra előfizetőnek adunk! Fizessen elő a print újságra és ajándék online hetilap hozzáférést kap, amivel már csütörtökön olvashatja a friss újságot és a teljes archívumunkat is eléri. Részletek a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

Fülecske tészta és tenger

Az Adria partján fekvő Bari fiatalos, pezsgő város, a kelet felé irányuló tengeri kereskedelem központja. Mi a középkori óvárost vagy más néven Bari Vecchiát jártuk be. Az épületek egy kicsi, tengerre néző földcsúcson zsúfolódnak össze: labirintusszerű utcáiban megéri elveszni kicsit, kis terei felfedezésért kiáltanak. A fejünk felett ruhák száradtak, a környékbeli signorák (olaszul asszonyok – a szerk.) hangosan kiabáltak ki az ablakaikból. Olyan érzésünk támadt, mintha a helyiek hátsó udvarában lennénk vendégségben. A család a ház előtt étkezett, a gyerekek a téren fociztak.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!