hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Egyre népszerűbbek az éjszakai vonatutak Európa legszebb városaiba
Alternatív utazási tippek
Egyre népszerűbbek az éjszakai vonatutak Európa legszebb városaiba

Az igazi „c’est la vie” élményt nyújtó járatok este indulnak útnak és reggel érnek Franciaország fővárosába.(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix )

2023. 05. 03.
Az elmúlt években egyre inkább reneszánszát éli a vonatos utazás. Az igény a kiruccanni vágyók részéről egyre csak nő, az úti célok listája pedig folyamatosan bővül. A karbonkibocsátás visszaszorítása mellett a kényelem is hozzájárult ahhoz, hogy ma már Európa-szerte – de jóformán azon kívül is – szinte bárhová eljuthatunk vasúttal. 

Nem pusztán maga a vonatozás élménye kezd új lendületet venni, hanem kimondottan azok az utak, amelyek során az utasok ezt az éj leple alatt teszik. A késő délután vagy este induló járatok menetideje alatt a turisták kényelmes körülmények között átalusszák az egyébként fárasztónak is mondható hosszú utat. A következőkben néhány olyan – köztük éjszakai – útvonalat gyűjtöttünk össze, amelyek kedvező úti célok lehetnek nem kizárólag a nyári időszakra, hanem az év egésze során.

Most minden nyomtatott Hetek hetilapra előfizetőnek adunk! Fizessen elő a print újságra és ajándék online hetilap hozzáférést kap, amivel már csütörtökön olvashatja a friss újságot és a teljes archívumunkat is eléri. Részletek a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

Éjszakai járatok

Az ÖBB vagyis az Osztrák Szövetségi Vasutak 2016-tól indította el éjszakai személyszállító vasútvonalát a NightJet szolgáltatást. A vonatok délután és este indulnak, így az utasok a kabinfülkében vagy hálófülkében töltik el a több mint 10 órás utat, reggel pedig már a célállomáson ébredhetnek. Azok számára, akik a vonaton is tudnak pihenni, kedvező lehetőség lehet ez, hiszen így megspórolható az utazás fáradalma.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!