hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kifutunk a világból
2022–2023 utazási trendjei
Kifutunk a világból

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2023. 01. 05.
Itt a válság és a recesszió, az Utazási és Turisztikai Világtanács új, globális fogyasztói felmérése szerint a nemzetközi utazási kedv mégis a világjárvány kezdete óta mért legmagasabb szinten van – igaz, még így sem éri el a korábbi szintet. Luxuscikké válhat az utazás?

A világjárvány nemcsak az emberek utazási módját változtatta meg, hanem gyökeresen átformálta az embereket is – életvitelüket, szenvedélyeiket és preferenciáikat. Az Utazási és Turisztikai Világtanács (WTTC) novemberi globális csúcstalálkozóján bemutatott felmérések szerint az utazók több mint negyede tervez a jövőben három vagy akár több nemzetközi utazást, igaz, a számok még így sem érik el a 2019-es, Covid előtti szintet. A csaknem kétéves bezártság következtében jelentősen változott az utazók magatartása – olyan fogalmakról beszélhetünk, mint a „bosszú utazás”, a „bakancslistás utazás”, és a távmunka is velünk maradt, teret adva a „digitális nomád” életmód elterjedésének.

A globális trendeket nézve egyre bátrabban utaznak az emberek, ám a járvány hatása néhol pozitívan, néhol negatívan befolyásolja a döntési folyamatokat. Milyen trendek várhatók a nagy utazási bumm után?

Megérdemelt kikapcsolódás – menekülés a mókuskerékből

Úgy kirohannék most a világból! Hangzik el egyre többször a környezetünkben ez a felkiáltás. A koronavírus után előre nem látott módon gyorsultak be a mindennapok, minden szempontból elmondható, hogy sokkal többet dolgozunk ma, mint a „home office” elterjedése előtt. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!