hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Trump és a Capitolium „ostroma”: ami a jelentésből kimaradt

A Capitolium két évvel ezelőtti  „megrohamozása” óta eltelt idő egy erről szóló könyv előszava szerint arról tanúskodik, hogy „hogyan alakít át a vállalati és a politikai elit, a hírszerző szolgálatok és a média oligarchikus szövetsége egy alkotmányos köztársaságot egy harmadik világbeli megfigyelő állammá”. Mindezt most aktuálissá teszi a Kongresszus január 6-át vizsgáló bizottságának decemberben kiadott jelentése.

Hat háborúban szolgált, máig rémálmai vannak a magyar-zsidó parancsnoknak

Közvetlenül karácsony előtt, hanuka ünnepén a Heteknek is lehetősége nyílt részt venni a jeruzsálemi Jewish Media Summiton, ahol izraeli politikusok, közéleti személyiségek, újság­írók segítettek értelmezni az izraeli valóságot a közel százfős újságíró­csapatnak.

Igazi politikai pedofília: így próbálják térdre kényszeríteni a renitens országokat

A 2022-es év világosan megmutatta, hogy a nemzetközi politika olyan irányba tart, amely egyre kevésbé tűri meg a „renitens” országok szabad önrendelkezését. A birodalmi eszköztárban ma már nem csak szégyenbillogok aggatása vagy társadalmi feszültségkeltés van benne – de készek feláldozni a gyermekek szexuális-lelki ártatlanságát és egészségét is hatalmi céljaik elérése érdekében.

Templom-hegy: a foci rendben van, a séta már provokáció?

Itamar Ben-Gvir kedd reggel 7 órakor 15 percre felsétált a zsidó hit legszentebb he­lyére, a Templom-hegyre, mire nemzetközi hisztériahullám vette kezdetét, amiért Izrael megsértette a terület status quóját. Pedig semmi ilyesmi nem történt.

Belföld

Az árak addig nőnek, amíg van kereslet

Magyarországot nem érte rossz gazdasági-pénzügyi állapotban az energiaválság, és megvan az esély arra, hogy elkerüljük a recessziót – mondja Pásztor Szabolcs, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány vezető elemzője.

Ma már nem a nők, inkább a férfiak nyernek egy "jó" házassággal

Évtizedek óta erősödő trend, hogy a magyarok egyre inkább bebetonozódnak a szüleiktől örökölt társadalmi helyzetbe. Ráadásul a többség azonos végzettségű párt is választ, a „vegyes” házasságok pedig inkább a férfiaknak, semmint a nőknek jelentenek ma feltörekvési lehetőséget.

Szellemi műhely a nagyvárosi dzsungel közepén

Magyarországon van igény a normális párbeszéden alapuló, szakmailag is magas színvonalú beszélgetésekre. Ezt bizonyítja a Hit Rádió havi egymillió feletti YouTube-nézettsége is. A rádió vezetőivel, Szobota Zoltánnal, Náray Tamással és Király Tamással beszélgettünk.

Hit és értékek

Saját gyengeségét leplezi a nyugat a háborúval

A globalizmus meggyengült a járvány és a háború nyomán – állítja Frank Furedi, a Kenti Egyetem szociológusa, akinek nemrég jelent meg az új könyve Az Ukrajnába vezető út: Hogyan tévesztett irányt a Nyugat? címmel.

HÁTTÉR

Ő volt a futball Michelangelója

82 éves korában, hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt a 20. század, és talán a világtörténelem legnagyobb futballistája, Pelé. „Bármit, amit valaha láttál egy játékostól, Pelé csinálta meg először” – búcsúzott tőle közösségimédia-oldalán Erling Haaland, napjaink egyik legtehet­ségesebb játékosa.

Vatikáni forgatókönyvek: mi jön Benedek után?

Ismeretlen vizeken hajózik tovább a katolikus egyház: megszűnt a tíz évig tartó kétpápás időszak, a Ferenc pápát elutasító konzervatív katolikusok kvázi vezető nélkül maradtak, pedzegetett lemondása elől pedig elhárult az akadály.

Kis teljesítmény, növekvő elégedetlenség

A Jelzőlámpa koalíció első évét főként az orosz–ukrán konfliktus, és az elszabaduló energiaárak határozták meg. Emellett azonban szép csendben sikerült néhány szociális intézkedést is megvalósítani, ám ez kevés volt ahhoz, hogy a kormánypártok közül kettő népszerűsége ne zuhanjon a mélységbe.

Kifutunk a világból

Itt a válság és a recesszió, az Utazási és Turisztikai Világtanács új, globális fogyasztói felmérése szerint a nemzetközi utazási kedv mégis a világjárvány kezdete óta mért legmagasabb szinten van – igaz, még így sem éri el a korábbi szintet. Luxuscikké válhat az utazás?

KÁVÉSZÜNET

A legszebb szomorú királyné

Az uralkodónők, királynék élete a külső szem számára sokszor a fényűző és gondtalannak tűnő sors szimbólumát jelenti, holott a felszín alatt egészen más játszódik le.

Aki a Faudát szerette, e sorozatban sem csalódik

Riasztó történetek érkeznek Iránból. Ellenzékieket végeznek ki nyilvánosan, nemrég focistára kértek halálbüntetést, aki szót emelt, hogy nincs náluk szólásszabadság. Eszerint valóban nincs. Az izraeli filmes történet viszont árnyaltabb képet mutat a zsidó állam főellenségéről, vagyis inkább az ottani emberekről.  

Nem engedett el a száguldás öröme

Már tizennyolc éve van a sípályán a húszéves Tóth Zita. 2022-ben a pekingi téli olimpián a magyar csapat egyik zászlóvivője volt, és ötödször választották Magyarország legeredményesebb alpesisí-versenyzőjének. A mostani szezont igazán jól kezdte: egy FIS- (Nemzetközi Síszövetség) versenyen a több mint kilencvenfős mezőny élén végzett.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!