hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Mit tehetnek a keresztények az egyre nagyobb elnyomásban?
Az oroszlán szájában
Mit tehetnek a keresztények az egyre nagyobb elnyomásban?

Az ADF szinte minden hite miatt támadott nyugati keresztény jogi védelmében aktív szerepet vállal.(Forrás: Alliance Defending Freedom)

2023. 05. 03.
Az, hogy a bibliai elvek, igazságok követése, az azok melletti nyilvános kiállás jogi vagy politikai retorziókat von maga után, nem újdonság, több ezer évre nyúlik vissza. Napjainkban azonban már sok szervezet áll ki a hit szabad gyakorlása, és az amiatt meghurcolt nyugati keresztények mellett.

Most minden nyomtatott Hetek hetilapra előfizetőnek adunk! Fizessen elő a print újságra és ajándék online hetilap hozzáférést kap, amivel már csütörtökön olvashatja a friss újságot és a teljes archívumunkat is eléri. Részletek a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

Az elmúlt hónapokban számos olyan keresztény ember történetét mutattuk be, akiket Jézusba vetett hitük, a bibliai igazságok, a természet egyszerű törvényei melletti kiállásuk miatt tartóztattak le, citáltak bíróság elé, rúgtak ki munkahelyükről vagy éppen iskolájukból csupán azért, mert álláspontjuk ellenkezik a divatos újmarxista woke-ideológia „megkérdőjelezhetetlen” hitelve­ivel. 

Beszélgettünk egy kanadai tiné­dzserrel, Josh Alexanderrel, akit katolikus iskolája felfüggesztett, a rendőrség pedig több ízben letartóztatott, miután kiállt amellett, hogy Isten összesen két nemet teremtett, és a drag mesedélutánok egyáltalán nem valók gyerme­keknek. Kérdeztük még a volt anglikán lelkészt, dr. Bernard Randallt, akit eltávolítottak pozíciójából és feljelentettek a brit kormány egyik terrorelhárító szervénél, miután egy prédikációjában megosztotta tinédzser diákjaival többek között a Biblia álláspontját is a házasságról és a nemi identitásról. Interjút készítettünk egy máltai keresztény énekessel, Matthew Grechkel, akit bírsággal, sőt akár börtönbüntetéssel is sújthatnak, miután nyilvánosan megosztotta, Jézus segítségével hogyan hagyta maga mögött homoszexuális életmódját, és Akil Panóval, egy elismert albán keresztény közéleti személyiséggel, aki televíziós megnyilvánulásában mutatott rá az apa és anya, illetve a házasság újradefiniálásának veszélyeire, és azonnal gyűlöletbeszéddel vádolták meg, illetve Jacob Kersey-vel, aki alig néhány hónapja volt rendőr, kiemelkedő munkát végzett, főnökei mégis ultimátumot adtak neki, miután közösségimédia-oldalán kiállt a házasság bibliai meghatározása mellett.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!