hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kennedy oltásellenes fia is ringbe szállna a Fehér Házért
Nem fél a Kennedy-átoktól
Kennedy oltásellenes fia is ringbe szállna a Fehér Házért

Robert Jr. április 19-én jelentette be, hogy továbbvinné a stafétabotot: indul az elnökválasztáson.(Fotó: AP / Josh Reynolds)

2023. 05. 03.
Vajon a legendás név elég lesz-e ahhoz, hogy megingassa a jelenlegi elnök pozícióját, és elnyerje a demokrata elit támogatását? 

Most minden nyomtatott Hetek hetilapra előfizetőnek adunk! Fizessen elő a print újságra és ajándék online hetilap hozzáférést kap, amivel már csütörtökön olvashatja a friss újságot és a teljes archívumunkat is eléri. Részletek a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

Több száz lelkes támogató gyűlt a bostoni Park Plaza Hotel báltermébe 2023. április 19-én. A termet mindenhol piros-fehér-kék zászlók borították. A tömeg lelkes ujjongásban tört ki, amikor megjelent az esemény főszereplője, ifjabb Robert F. Kennedy. Az „Amerika királyi családja”-ként emlegetett Kennedy-klán sarja sokakat apjára emlékeztetve lépett a közönség elé. A helyszínválasztás sem volt véletlen, hiszen az ír katolikus család jelentős politikai múltra tekint vissza Boston városában. Az oltásellenesként is ismert, főleg környezetvédelmi ügyekkel foglalkozó jogász ezen az eseményen jelentette be, hogy az újraválasztásáért induló Joe Biden, illetve a 2016-ban egyszer már szerencsét próbáló Marianne Williamson mellett ő is beszáll az elnökségért folytatott harcba. Bár apját, a meggyilkolt Robert F. Kennedyt a polgárjogok elkötelezett képviselőjeként hatalmas tisztelet övezi, a fiatalabb Bobbyt leginkább oltásszkeptikus álláspontja és a koronavírus körüli kormányzati döntések ellenzése repítette a politikai harcok középpontjába. 

Gyerekkor a politika epicentrumában

Ifjabb Bobby Kennedy 1954-ben született Washingtonban, Robert F. Kennedy és Ethel Skakel harmadik gyermekeként. A párnak összesen 11 gyermeke született, így az ifjú Kennedy népes rokonság közepette nőtt fel; testvéreivel és 29 első unokatestvérrel együtt játszottak a család Cape Cod-i birtokán. Otthonuk nagybátyja, John F. Kennedy elnöksége alatt „kis fehér házként” is működött. Apja igazságügy-miniszterként és legfőbb ügyészként is szolgált, emellett testvére legfőbb ta­nácsadója volt. Egymásnak adták a kilincset náluk a befolyásos politikusok, népszerű közéleti személyiségek, sőt a család még egy KGB-ügynököt is többször vendégül látott, aki titokban segítette a Hruscsov és Kennedy elnök közötti kommunikációt.  

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!