hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Vatikán-szakértő: Erdő Péter az öt legesélyesebb között van
A pápa Magyarországon bizonyított?
Vatikán-szakértő: Erdő Péter az öt legesélyesebb között van

Fotó: AP / Andrew Medichini

2023. 05. 03.
„A következő pápaválasztást is befolyásolja Ferenc béke­missziójának eredménye” – állítja John Allen, a Crux angol nyelvû katolikus híroldal alapító főszerkesztője, egyben a CNN vezető vatikáni elemzője.

Most minden nyomtatott Hetek hetilapra előfizetőnek adunk! Fizessen elő a print újságra és ajándék online hetilap hozzáférést kap, amivel már csütörtökön olvashatja a friss újságot és a teljes archívumunkat is eléri. Részletek a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

Sűrű napok után vagyunk, most fejeződött be a pápalátogatás Magyarországon, a második két rövid éven belül. Meglepetés, hogy Ferenc pápa ilyen rövid időn belül visszatért Magyarországra?

Bizonyos szempontból igen. Mert ahogy De Gaulle is mondta, kormányozni annyi, mint választani. Nehéz döntéseket kell hoznod, ha valamit irányítasz. Egy pápának is választania kell, különösen egy 86 éves pápának, akinek korlátozott a képessége, hogy ilyen utakat tegyen. Tehát az a tény, hogy úgy döntött, miszerint két éven belül visszatér Magyarországra, meglepő. Másrészt, ez egy ígéret teljesítése volt, mert amikor 2021-ben Magyarországra ment az Eucharisztikus Kongresszusra, megígérte, hogy valamikor állami látogatást is tesz. És amikor valaki pápa, akkor azért fontos, hogy az ígéreteit betartsa. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!