hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Félidős választás: lesz-e politikai jövője Trumpnak?

Hiába jelezték előre a közvélemény-kutatások, figyelték aggódva a demokrata stratégák és reménykedve a republikánus pártelit: a vörös áttörés elmaradt a félidei választásokon. A Képviselőházban ugyan átvehetik a többséget, a Szenátus elhódítására vélhetően még várni kell. A felemás eredmények tükrében pedig most minden szem Donald Trumpra szegeződik, aki megpecsételheti akár a 2024-es választási esélyeket is.

Miért vergődnek a brit konzervatívok?

Ebben az évben három miniszterelnöke volt már Nagy-Britanniának, és a közvélemény értetlenül áll a már-már olasz stílusú kormányzással szemben. A kormányálság azonban jóval korábban kezdődött, és bele volt kódolva az Etonban végzett baráti kör politikai kalandjába.

Horváth József: Vízválasztó lehet a drámai tél Ukrajnában

„Ukrajna a támogatások nélkül mint állam, már összeomlott volna, egyfajta lélegeztetőgépen tartják, főként az Egyesült Államok és az Unió közreműködésével az országot” – állította lapunknak adott értékelésében Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója.

„Az LMBTQ-propaganda nem az amerikai nép véleménye”

Travis S. Weberrel, a Family Research Council keresztény-kozervatív szervezet politikai és kormányzati ügyekért felelős alelnökével készített interjút Amerikában a Hetek külpolitikai rovatvezetője, Kulifai Sára.

Belföld

Özönlik a kokain Európába, Magyarországot is elérte a droghullám

Nemrégiben minden idők legnagyobb magyarországi kokainfogását jegyzőkönyvezhették a rendőrök a csepeli szabadkikötőben. A 71 kilónyi szállítmány értéke 10-14 milliárd forint lehet – ám ez csak egy kisebb szelete az Európát elérő kokainhullámnak.

Ki törődjön a szegényekkel? Átalakítanák a szociális ellátást

Eddig az állam garantálta az egyének szociális biztonságát, ezentúl viszont elsődlegesen az egyházak feladatává teszi a társadalom elesettjeiről való gondoskodást – feltéve, ha a szeren­csétlenek önhibájukon kívül kerültek nehéz helyzetbe. Az erről szóló friss törvénytervezet szakmai és egyházi berkekben is vitát váltott ki.

Hit és értékek

Kik voltak az izraeli jobboldali fordulat motorjai?

Az izraeli választás legfeltűnőbb eredménye a vallásos cionisták pártszövetségének előretörése volt. A mozgalommal szemben Izraelben és a nyugati világban erőteljes propaganda zajlik, egyes vélemények szerint még az európai szélsőjobboldalnál is messzebb merészkednek. A Hetek megkérdezett erről két népszerű izraeli influenszert, akik a The Land of Israel (Izrael Földje) elnevezésű szervezet vezetői.

HÁTTÉR

Így kell eltávolítani egy elnököt: a brazil választás tanulságai

A média néhány nap alatt elfelejtette a furcsa eredménnyel zárult október 30-i brazíliai elnök­választást és a nyomában járó tömeges tiltakozásokat is. A valóban tiszta képviseleti rendszer biztosítása érdekében pedig fontos lenne feltárni a bírói elit túlkapásait és az elektronikus szavazás hátrányait.

Robbantás az Északi Áramlaton: miért hallgatja agyon a média?

Másfél hónap elteltével még mindig nem tudni, ki áll az Északi Áramlat vezetékeket ért szabotázs mögött, de a média nem is mutat hajlandóságot a tények objektív feltárására. Holott a robbantás veszélyes momentum lehet az atomhatalmak közötti közvetlen konfrontáció felé vezető eszkalációban, így az ügy sokkal messzemenőbb következményekkel járhat, mint a média hitelvesztése.

Toldi: egy valódi magyar szuperhőstörténet

Nagy hírveréssel indult útjára Jankovics Marcell Toldi rajzfilmjének egész estés változata. Csákovics Lajos társrendezõvel és Csányi Sándor animátorral beszélgettünk.

Az internet demokratizálását ígéri az új fejlesztés

Az elmúlt időszakban egyre több szó esik a Web3-ról; úttörői a múlt héten Lisszabonban megrendezett Web Summit technológiai konferencián is központi szerepet játszottak. Ez lesz az internet demokratikus jövője, vagy csak egy üres marketingfogás az egész?

KÁVÉSZÜNET

Ide menekülnek a világ leggazdagabb emberei, ha itt az apokalipszis

A világjárványok, a háborúk hírére mindenki máshogy reagál. A föld legtehetősebb urai visszavonulnak egy védett helyen épített bunkerbe, ahol több évre elegendő élelmiszer-ellátás várja őket luxuskörnyezetben.

Mit tud Elon Musk, amit mások nem?

Szokás mondani, hogy az őrültséget és a zsenialitást csupán egy hajszál választja el egymástól. Nos, úgy gondolom, nem túlzás azt állítanom, hogy Elon Musk valahol ezen a bizonyos hajszálon táncol azáltal, hogy forradalmasította az online fizetést, az elektromos autózást és az űripart is.

Lett és orosz kéz a kézben: úti beszámoló Rigából

Lettország és általában a Balti térség nem tartozik a legismertebb turisztikai desztinációk közé, pedig pár nap is elegendő arra, hogy olyan élményeket szerezzen itt az utazó, amelyek visszatérésre késztetik.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!