hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Robbantás az Északi Áramlaton: miért hallgatja agyon a média?
Washington hosszú ideje ellenzi a gázvezeték létét
Robbantás az Északi Áramlaton: miért hallgatja agyon a média?

Az Északi Áramlat 2 vezetéken a svéd parti őrség által észlelt szivárgás 2022. szeptember 28-án.(Fotó: AP / Svéd Partiôrség)

2022. 11. 10.
Másfél hónap elteltével még mindig nem tudni, ki áll az Északi Áramlat vezetékeket ért szabotázs mögött, de a média nem is mutat hajlandóságot a tények objektív feltárására. Holott a robbantás veszélyes momentum lehet az atomhatalmak közötti közvetlen konfrontáció felé vezető eszkalációban, így az ügy sokkal messzemenőbb következményekkel járhat, mint a média hitelvesztése.

Szeptember 26-án az Oroszországot Németországgal összekötő két víz alatti vezetéken robbanások gázszivárgást okoztak Dánia, valamint Svédország kizárólagos gazdasági övezetébe tartozó helyeken. Az Európa energiapiacai számára kritikus infrastruktúrát jelentő Északi Áramlat 1, illetve 2 sem szállított gázt az incidensek idején, de mindkettő metánt tartalmazott.

25 éve együtt - A Hetek jubileumi előfizetői akciójában a nyomtatott és online hetilap csomagra előfizetők között több mint 100 nyereményt sorsolunk ki. A fődíj egy Toyota Aygo X személyautó. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon.

A nyugati média szinte teljesen egybehangzóan Oroszországot kiáltotta ki tettesnek, annak ellenére, hogy ezt nem támasztotta alá elfogadható bizonyítékkal. A Washington Post másnap már meg nem nevezett „európai vezetőket” idézett, akik – ugyancsak kézzelfogható tények nélkül – Moszkvát hibáztatták (European Leaders Blame Russian ‘Sabotage’ After Nord Stream Explosions).

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!