Tucker Carlson: Joe Biden már februárban arról beszélt, hogy kiiktatná az Északi Áramlatot
Tucker Carlson: Joe Biden már februárban arról beszélt, hogy kiiktatná az Északi Áramlatot

Illusztráció.( Forrás: Youtube/Fox News)

2022. 09. 28.
A Fox News sztárműsorvezetője felidézte műsorában, hogy az amerikai elnök idén februárban egy sajtótájékoztatón azt mondta, hogy véget vetnek az Északi Áramlat-2 vezetéknek, ha Oroszország megszállja Ukrajnát.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy német hírportál már tegnap azt írta, hogy az Északi Áramlat-1 és az Északi Áramlat-2 földgázvezetéken tapasztalt hirtelen nyomáscsökkenést célzott támadás okozhatta.

Carlson arra emlékeztette a nézőit, hogy Joe Biden mindig is ellenezte az Északi Áramlat-2-projektet, és a német kancellárral még az orosz-ukrán háború kitörése előtti tárgyalása után tartott sajtótájékoztatón azt mondta, hogy „ha Oroszország lerohanja [Ukrajnát] harckocsikkal vagy a katonái átkelnek az ukrán határon, akkor nem lesz, már nem lesz Északi Áramlat-2. Véget fogunk vetni neki”.

Arra az újságírói kérdésre válaszul, hogy hogy fogják ezt végrehajtani, az amerikai elnök mosolyogva csak annyit mondott:

Megtesszük. Ígérem, hogy képesek
leszünk megtenni”.

Az amerikai műsorvezető azzal érvelt, hogy nem tartja valószínűnek, hogy Putyin a gazdasági érdekei ellen tenne azzal, hogy felrobbantja a gázvezetéket, mely fontos bevételeket hoz Oroszország számára, hiszen „nem hülye”.

Carlson szerint akkor nem vették komolyan Biden mondatait, mert nehezen lehetett elképzelni, hogy bárkinek az érdekét szolgálná a gázvezeték megrongálása. Az amerikai elnök februári nyilatkozata, más amerikai tisztviselők hasonló kijelentései és egy lengyel EP-képviselőnek a vezeték meghibásodása utáni Twitter-bejegyzése („Köszönjük, USA”) ellenére is nehéz elhinni, hogy valóban az USA állna a vezeték elleni támadás mögött.

A műsorvezető azonban arra is felhívta a figyelmet, hogy a Fehér Ház nem cáfolta egyértelműen, hogy felelős lenne az Északi Áramlat-2 kiiktatásáért, és ha bebizonyosodik, hogy mégis az USA áll az incidens mögött, akkor ez „az egyik legőrültebb, legpusztítóbb dolog, amit amerikai kormány valaha tett”.

(FoxNews / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!