Irántól vehet drónokat Oroszország, hogy ukrán célpontok ellen használja őket - állítja a Biden-kormány
Irántól vehet drónokat Oroszország, hogy ukrán célpontok ellen használja őket - állítja a Biden-kormány

Illusztráció.(Forrás: Youtube/News Military)

2022. 07. 12.
Az Egyesült Államok kormánya szerint Irán több száz olyan drónt fog hamarosan Oroszország rendelkezésére bocsátani, melyeket rakétákkal lehet felszerelni.

Az iráni drónok segíthetnek Oroszországnak abban, hogy megsemmisítse Ukrajnában a nyugati fegyvereket és ukrán páncélozott harci járműveket – mondta Jake Sullivan, a Biden-kormány nemzetbiztonsági tanácsadója.

Mi a magunk részéről továbbra is aktívan közreműködünk abban, hogy Ukrajna hatékony védelmét fenntartsuk, és segítsünk az ukránoknak abban, hogy megmutassák, hogy Ukrajna eltörlése a térképről nem fog sikerülni az oroszoknak”

- mondta Sullivan.

A drónoknak már eddig is fontos szerepe volt az orosz-ukrán háborúban, hiszen Ukrajna NATO-tagállamoktól, például Törökországtól kapott pilóta nélküli repülőgépeket, melyeket ara használt, hogy megsemmisítsen több száz orosz harckocsit és páncélozott járművet.

A perzsa állam az elmúlt években fontos dróngyártóvá vált, és pilóta nélküli repülőgépekkel látta el az iraki, szíriai és jemeni Irán-párti milíciákat, melyek amerikai és szövetséges katonai bázisok elleni támadásokat hajtottak végre a Közel-Keleten.

(Washington Post / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!