hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Toldi: egy valódi magyar szuperhőstörténet
Interjú a Toldi film alkotóival
Toldi: egy valódi magyar szuperhőstörténet

Csányi Sándor animátor és Csákovics János társrendező.(Fotó: Kôrösi Dávid)

2022. 11. 10.
Nagy hírveréssel indult útjára Jankovics Marcell Toldi rajzfilmjének egész estés változata. Csákovics Lajos társrendezõvel és Csányi Sándor animátorral beszélgettünk.

Először is gratulálni szeretnék a filmhez! Rendkívüli ötlet, hogy Arany János Toldiját egy rajzfilm segítségével hozzák közelebb a gyerekekhez, egyúttal a magyar rajzfilgyártásra is ráirányíthatják a figyelmet.

Csákovics Lajos: – Nem rajtunk múlt. Áder János ötlete volt, aki a 2017-es Arany-bicentenárium büdzséjéből elkülöníttetett egy nagyobb összeget a Toldi rajzfilmsorozatra. A Magyar népmesék népszerűsége lebegett a szeme előtt. Ezért Mikulás Ferencet, a Kecskemétfilm vezetőjét kereste meg az ötlettel.

A gyártásra az MTVA írt ki pályázatot. Jankovics Marcell sok egyéb elfoglaltsága miatt először nem kívánta elvállalni a rendezést, de Mikulásnak többedik próbálkozásra sikerült rábeszélnie. Jankovics már akkor kikötötte, hogy olyan sorozatot szeretne készíteni, amelyből végül összeállítható egy egész estés film. A Toldi egy egyívű történet, amit egyben érdemes végignézni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!