hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Félidős választás: lesz-e politikai jövője Trumpnak?
Elmaradt a vörös áttörés
Félidős választás: lesz-e politikai jövője Trumpnak?

Ron DeSantis floridai kormányzó 2020-ban még 1 százalékkal nyert. Most 20-szal. Trump kihívója lehet.(Fotó: AP / Brynn Anderson)

2022. 11. 10.
Hiába jelezték előre a közvélemény-kutatások, figyelték aggódva a demokrata stratégák és reménykedve a republikánus pártelit: a vörös áttörés elmaradt a félidei választásokon. A Képviselőházban ugyan átvehetik a többséget, a Szenátus elhódítására vélhetően még várni kell. A felemás eredmények tükrében pedig most minden szem Donald Trumpra szegeződik, aki megpecsételheti akár a 2024-es választási esélyeket is.

25 éve együtt - A Hetek jubileumi előfizetői akciójában a nyomtatott és online hetilap csomagra előfizetők között több mint 100 nyereményt sorsolunk ki. A fődíj egy Toyota Aygo X személyautó. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Rég volt ennyire gyenge vezetése az Egyesült Államoknak. Joe Bidenen kis túlzással a fél világ nevetgél, amikor idézik félresikerült megszólalásait, elrontott kézfogásait és egyéb csetlését-botlását. Az alelnök Kamala Harrisről lényegében azóta nem hallottunk, amióta az elnökválasztás után beiktatták. Nancy Pelosi házelnök pedig talán az egyik legelutasítottabb politikus az Egyesült Államokban. A fentiek tükrében kifejezetten meglepetés, hogy a republikánusoknak nem sikerült áttörést elérniük a félidősnek nevezett kongresszusi választásokon, amelyen 435 képviselőről és a Szenátus harmadáról kellett az amerikaiaknak dönteniük. Pedig az elmúlt 100 évben jellemzően mindig az aktuális „ellenzéknek” kedvez ez a választás, még a rendkívül népszerű elnökök esetében is rendre ellenzéki többség alakul ki a Kongresszus alsó- és felsőházában, és ez talán most is így alakulhat, igaz – csak egy hajszálnyi republikánus előnnyel.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hetek (@hetek.hu)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!