hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ide menekülnek a világ leggazdagabb emberei, ha itt az apokalipszis
Felpörgött a bunkerpiac
Ide menekülnek a világ leggazdagabb emberei, ha itt az apokalipszis

Forrás: Youtube / Vivos X

2022. 11. 10.
A világjárványok, a háborúk hírére mindenki máshogy reagál. A föld legtehetősebb urai visszavonulnak egy védett helyen épített bunkerbe, ahol több évre elegendő élelmiszer-ellátás várja őket luxuskörnyezetben.

N apjainkban számos cég foglalkozik különféle bunkerek építésével, amelyek már-már alig bírják tartani a lépést a kereslettel. Két amerikai székhelyű bunkerek gyártására szakosodott cég beszámolója szerint az orosz–ukrán háború kezdete óta meglehetősen felpörgött az igény a menedéket és biztonságot nyújtó szuperbunkerek iránt. Míg korábban legtöbbször éveken át tartó informálódás, mérlegelés előzte meg a vásárlók döntését, napjainkban már lényegesen kevesebb idő elég ahhoz, hogy a vásárlás mellett voksoljanak a biztonságra vágyók.

25 éve együtt - A Hetek jubileumi előfizetői akciójában a nyomtatott és online hetilap csomagra előfizetők között több mint 100 nyereményt sorsolunk ki. A fődíj egy Toyota Aygo X személyautó. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon.

A föld végső határáig…

Az elmúlt néhány évben a világ leggazdagabb emberei között egyre elterjedtebb szokássá vált, hogy Új-Zélandon vásároljanak telkeket, melyekre túlélőbunkereket építtetnek. A Sustainability folyóiratban megjelent brit tanulmány szerint Új-Zéland jelentheti a legbiztosabb menedéket egy esetleges gazdasági válság, a klímaváltozás, illetve egy, a koronavírushoz hasonló vagy annál rosszabb járvány esetén. A kutatók a rangsor felállításakor azt is vizsgálták, hogy mely országok képesek megvédeni a határaikat egy migrációs hullám esetén. Hol képesek megtermelni a lakosság ellátásához szükséges élelmiszert, és melyek azok a nemzetek, amelyek fent tudják tartani a gyártást és az alapvető infrastrukturális működést, ha magukra maradnak mindezek biztosításában.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!