hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Jövedelmező és életveszélyes az apokalipszis-ipar
Jövedelmező és életveszélyes az apokalipszis-ipar

shutterstock/PuzzlePix

2020. 04. 20.
Világszerte kiemelkedő nézettséget és Reklám­bevételeket hoznak a korona­vírus-teóriákat népszerűsítő videók és hírek, amelyeknek már számos halálos áldozata is van.

A soha nem látott méretű nemzetközi politikai felfordulásból világkormány jön létre, az amerikai pénzügyi rendszer teljes mértékben összeomlik, általánosan kötelezővé teszik a „Fenevad bélyegének” tekintett bőrbe ültetett biochip használatát, és felépül Jeruzsálemben az új szentély, amelybe maga az Antikrisztus fog bevonulni. Ne tévesszen meg senkit a hasonlóság a koronavírus-járvány nyomán terjedő apokaliptikus riogatásokkal – ezeket az állításokat nem most, hanem 1997-ben írta meg könyv formájában a kilencvenes évek népszerű amerikai próféciaszakértője, Jack van Impe. A 2001: az örökkévalóság határpontján című könyve az új évezred hajnalára, 2000 januárjára jövendölte azt, hogy elkezdődnek a Jelenések könyvében leírt apokaliptikus események. Nem volt egyedül: emlékezhetünk az „Y2K-vírus” kitörésére figyelmeztető vészforgatókönyvekre, miszerint a világ számítógépei 1999 szilveszterének éjjelén felmondják a szolgálatot, mert nem tudják kezelni az új dátumformulát. A milleniumi vírus végül semmi komoly gondot nem okozott, miközben sok informatikai cég jól járt, mert a kormányok is számolatlanul költötték a pénzt a szoftverek frissítésére.

Van Impe a jelenlegi világjárványt már nem érte meg, mert 2020 januárjában, 88 évesen elhunyt, de nyomdokaiban nagyon sokan a koronavírust tekintik a „beugrónak” az apokaliptikus korhoz. Néhány forgalomban lévő elméletre Michael Brown is utalt az előző oldalakon található interjúban, a sort azonban hosszan lehet folytatni. „Biológiai fegyverként fejlesztették ki a kínaiak” – állította februárban Tom Cotton amerikai republikánus szenátor. „Koronavírus: Amerikai biofegyver Oroszország és Kína ellen” – írta néhány nappal később az orosz Zvezda hírcsatorna, többek között a veterán összeesküvés-gyártó politikusra, Vlagyimir Zsirinovszkijra hivatkozva. „Cionista elemek fejlesztették ki a koronavírus halálos változatát Irán ellen” – ezt a megfejtést már az iráni félhivatalos Press TV közölte, hozzátéve, hogy a zsidók másik célja a globális tőzsdeösszeomlás kirobbantása volt, hogy a válságra számítva hatalmas extraprofitra tegyenek szert (Ugyanezt az érvelést hallhattuk a 2001. szeptember 11-ei merényletek kapcsán is.)

Indiában vegán propagandára használták a koronavírus-járványt.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!