hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Felelősök, tanulságok, hazugságok

Nyugat-Európa több országában már bekövetkezett a tetőzés, amely remélhetőleg közel van Észak-Amerikában is. A fókusz lassan áthelyeződik az események elemzésére és – ahogy ez lenni szokott – a felelőskeresésre.

Új és elpusztuló világ

Egy-egy járványnak a történelemre gyakorolt politikai, gazdasági vagy éppen morális következményei sejtetik, hogy mivel járhat egy súlyos világjárvány akár manapság is. A 14. században Európát elárasztó nagy pestisjárvány és a felfedezéseket követő, Közép- és Dél-Amerikán végigsöprő járványhullámok után világunk többé nem volt ugyanaz.

Korai még a globalizmus temetése

Egyes spekulációk szerint a világjárvány elleni relatíve hatékony védekezésük a nemzet­államokat erősíti majd. A nemzetközi intézmények, lapok, szakértők jelentős része azonban egészen mást vizionál: új világrendet, globális kormányzattal.

A WHO-gate – leszerepelt a világszervezet

Szakmai helyett politikai alapon hozott döntésekkel vádolja a közvélemény az Egészségügyi Világzzervezetet (WHO) a COVID-19 világjárványban. Ez tovább súlyosbodhat, miután Amerika felfüggeszti a szervezet finanszírozását, amelynek kapcsolata Bill Gatesszel és Kínával ezután még inkább alááshatja hitelességét. (2020.04.17.)

Belföld

Az ellenzéki összefogás és a balra tartó Jobbik

Ha az ellenzék akár a legminimáli­­sabb eséllyel is szeretne a Fidesszel szemben fellépni 2022-ben, akkor nélkülözhetetlen az ellenzéki pártok közötti (szorosabb vagy kevésbé szoros) együtt­működés. Arról viszont meglehető­sen éles vita robbant ki az ellenzéki pártok között, hogy mennyire legyen Szoros ez a szövetség.

Egyre nő a feszültség

Erősen borzolja a kedélyeket, hogy a hazai és külföldi idősotthonok lakóit tizedeli a járvány. A szociális dolgozók nincsenek irigylésre méltó helyzetben, úgy tűnik, a Pesti úti idősotthonban kipattant botrány kellett ahhoz, hogy valamivel több figyelmet kapjanak, mint eddig.

Hit és értékek

Jövedelmező és életveszélyes az apokalipszis-ipar

Világszerte kiemelkedő nézettséget és Reklám­bevételeket hoznak a korona­vírus-teóriákat népszerűsítő videók és hírek, amelyeknek már számos halálos áldozata is van.

"A világ nem így fog véget érni"

Megérti a vallásszabadság miatt aggódókat, de nem ért egyet azokkal, akik mások életét veszélyeztetik nyilvános istentiszteletekkel – errõl is beszélt az egyik legismertebb amerikai keresztény rádiós mûsorvezetõ, Dr. Michael L. Brown lapunknak. A zsidó származású messiáshívõ Brown szerint történelmi tapasztalat, hogy válság idején megerõsödnek az antiszemita vérvádak, ezt láthatjuk a koronavírussal kapcsolatban is.

HÁTTÉR

Dolgozz a kanapéról!

Tíz éve még elképzelhetetlen lett volna, hogy emberek százezrei otthonról dolgozzanak: nem csupán a technológia, de a bizalom is hiányzott a home office széles körű elterjedéséhez. Ma viszont munkáltatók sora dönt úgy világszerte, hogy nem az embert hozzák a munkába, hanem a munkát viszik az emberhez – és nem csak a járvány miatt.

Mi köze Istennek a koronavírushoz?

Hol van Isten a koronavírus idején címmel írt könyvet John C. Lennox oxfordi professzor, egyben világhírű apologéta, amelyben a járvánnyal kapcsolatos leggyakoribb morális és teológiai kérdéseket járja körül. Lennox könyvében intellektuális és egyben spirituális válaszokat kínál a jelenlegi helyzetre – izgalmasan és árnyaltan.

Csapásra csapás

A koronavírus nélkül is súlyos gondot jelentene a madárvész újbóli megjelenése a baromfiágazatnak, így azonban dupla csapásról lehet beszélni. A nagy számok mögött ráadásul egyéni sorsok vannak: családok, akik hónapokig bevétel nélkül maradnak.

KÁVÉSZÜNET

Még mindig hiszek

Március 13-án mutatták be a Jeremy Camp első házasságáról szóló filmet az USA-ban, mely a koronavírus-időszak ellenére máris komoly bevételt hozott. Az áprilisra tervezett magyar bemutató a járványhelyzet miatt várat magára – a történet azonban filmtől függetlenül mindenki számára inspiráló.

A kipukkadt lufi

Cikksorozatunk befejező részében a saját bőrünkön is megtapasztalt 2008-as krízis legjelentősebb üzleti sikertörténetei közül szemezgetünk. Ezek – amellett, hogy a gazdasági életben nagyot dobbantottak – egy radikális piaci szemléletváltozást is magukkal hoztak, felismerve és kiszolgálva a kor igényeit.

"A társasjáték nem csak gyerekeknek való"

A Gémklub egy társasjáték­kedvelõ baráti klubból nõtte ki magát Magyarország vezetõ társasjáték-kiadójává. A cég tulajdonosával beszélgettünk a hazai társasjáték-kultúráról, a játékok önismereti és kapcsolatjavító hatásairól, és arról: befolyással bír-e az online világ a társasozási kedvre?
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!