Hetek Univerzum
A WHO-gate – leszerepelt a világszervezet
„Megvásárolt” főigazgató és késedelmes reakció súlyosbítja a pandémiát

shutterstock/PuzzlePix

A WHO-gate – leszerepelt a világszervezet
„Megvásárolt” főigazgató és késedelmes reakció súlyosbítja a pandémiát
2020. 04. 20.
Szakmai helyett politikai alapon hozott döntésekkel vádolja a közvélemény az Egészségügyi Világzzervezetet (WHO) a COVID-19 világjárványban. Ez tovább súlyosbodhat, miután Amerika felfüggeszti a szervezet finanszírozását, amelynek kapcsolata Bill Gatesszel és Kínával ezután még inkább alááshatja hitelességét. (2020.04.17.)

Trump elnök hivatalosan is bejelentette, hogy az Egyesült Államok nem hajlandó tovább finanszírozni a Egészségügyi Világszervezet (WHO) működését, amelyet a kínai kormány mellett közvetlenül felelősnek tartanak abban, hogy az új típusú koronavírus megjelenéséből világjárvány keletkezett.

Bár a WHO tudta, hogy emberről emberre terjed a vírus, sokáig nem ajánlott óvintézkedéseket az államoknak.

A WHO ezzel komoly működési problémáknak nézhet elébe, ugyanis az amerikai adófizetők a költségvetése 76 százalékát fizetik, ami nélkül teljesen megbénulhat.

Az elhibázott döntések miatti pénzmegvonás még súlyosabbá teheti a WHO politikai részrehajlását, amivel egyre gyakrabban vádolják meg.

Tovább olvasná?

Ez egy cikk a hetilapból, amit online előfizetést követően belépéssel elér.

Vagy vásárolja meg a lapot az újságárusoknál.

Vissza a Hetek univerzumba
Aktuális hetilap
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!