hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Miért emlegeti Soros György a harmadik világháborút?

Egy gazdasági világválság hajnalán a kormányzatok vezetői és a szemtelenül meggazdagodó pénzügyi elit képviselői megoldást kell, hogy találjanak a Covid utáni, illetve a háború sújtotta világ kihívásaira. Kérdéses, mi lesz a globalizmus következő „nagy terve”?

Ezért akarták annyira az oroszok Mariupolt

Múlt pénteken az orosz csapatok teljesen elfoglalták a két és fél hónapja ostrom alatt álló délkelet-ukrajnai Mariupol utolsó ukrán védvárát, az Azovsztal acélművet. A korábban 400-450 ezer embernek otthont adó város közel minden második épületét érték orosz bombák, a rombolás mértéke drámai.

Ausztrál választás: a keresztények nem álltak egységesen Scott Morrison mellé

Ha a gyáva és felelőtlen ügyvitelt struccpolitikának nevezzük, akkor az ausztrál választások árnyékában az ide-oda ugráló közszereplést elnevezhetnénk kengurupolitikának. Ez lett részben Scott Morrison veszte: karakán konzervatív üzenet híján már csak várni kellett, hogy a baloldali média karaktergyilkossága mikor intézi el a kormányfőt.

Belföld

Ceglédi: meglep, ha valaki azt gondolja, Pintér rosszabb lesz, mint Kásler

Könnyen lehet, hogy Orbán Viktor kénytelen lesz szakítani az elmúlt 12 év politikájával, és stratégiai kérdés számára, hogy ne legyenek nagy lakossági megszorítások. Ceglédi Zoltán politikai elemzővel beszélgettünk.

Figyelmeztetés: globális krízis a depresszió és a szorongás

Már húsz éve is mentális világjárványra figyelmeztettek a szakemberek, de most, a koronavírus-járvány és a háborús következmények hatása miatt globális krízist emlegetnek. Az elmúlt két év alapján nálunk különösen veszélyeztetettek – mind a covid-halálozás, mind az öngyilkosságok megugrása tekintetében – a középkorú férfiak.

"A lehetetlen vált lehetségessé"

A Máté evangéliumának 14. fejezete volt élete alap­igéje. A lehetetlen válik lehetségessé, mondta, ha az ember hajlandó odaadni, amije van, még ha csak öt kenyér is az. A napokban elhunyt Szenczy Sándor nemcsak vallotta, hanem meg is élte ezt.

Hit és értékek

A Besúgó: A rendszerváltás forgatókönyveiben közös elem volt a hatalomátmentés

Országos közönségsiker lett A besúgó című sorozat az HBO Maxon, amely a Kádár-korszak utolsó évtizedébe vezeti vissza a nézőket. A pártállami hálózatok egyik legismertebb magyarországi kutatóját arról kérdeztük, milyen tanulságokkal szolgál a film a valós történelem felidézéséhez.

HÁTTÉR

Egyre több magyar cég működik agilisan

Az RI Consulting Magyarország legnagyobb agilis közössége. Májusban tartotta első meetupját, ahol a Roche és a Magyar Bankholding vezetői is részt vettek. A hazai menedzserek közül is egyre többen gondolják ugyanis úgy, hogy üzletileg és szervezetileg is megéri invesztálni és agilissá válni.

A nagy ukrajnai pénzégető: kik fizetik a háborút?

Zelenszkij elnök aggódik, hogy az emberek Ukrajnán kívül bele fognak fáradni a háborúba: nézik a szörnyű képeket a közösségi médián, és továbbgörgetnek. Talán igaza volt. Ebből a háborúból azonban nem lehet kikapcsolni, mivel mára az egész világ problémájává vált, és az árát emberek milliárdjai fizetik.

Amit a majomhimlőről tudnia kell

A hét elején már száz fölött járt a majomhimlős esetek száma,a megbetegedések közel tizenkét országban fordultak elő. Egyelőre megjósolhatatlan a járvány kimenetele.

Miért mennek tőzsdére a cégek?

A XXI. század bővelkedik nagy tőzsdei sztorikban. A sokadik technológiai forradalom a világ legértékesebb cégei közé emelte a Facebookot, az Amazont, az Apple-t, a Netflixet, a Google-t (lásd: FAANG részvények). Sok tulajdonos és cégvezető álmodozik a hírnévről és a tőzsdére lépésről – a nagy sikerek mellett azonban bukások is jócskán előfordulnak.

KÁVÉSZÜNET

"Nagy lehetőség előtt Veszprém és térsége"

Jazz-zenészek hangolnak a Papírkutya kultúr­bisztóban, a klasszikus piacot modern köntösbe öltöztették, több mint 100 település készül a látogatók fogadására. A 2023-ban megrendezésre kerülő projekt kapcsán Müller Mihállyal, az EKF program sajtófőnökével beszélgettünk.

A világ legnagyobb tavait a kiszáradás veszélyezteti

Nem kell túl messzire mennünk, hogy kiszáradt vagy kiszáradással veszélyeztetett tavakat lássunk, hazánkban is lépten-nyomon felröppennek olyan hírek, hogy a túlzott mértékű vízkivétel, a vízszennyezettség, a csapadékszegény időjárás és az éghajlatváltozás Damoklész kardjaként lebeg egyes vizeink felett.

Ezeréves történelem, idilli tájkép, pezsgő kulturális élet

Lázas készülődés zajlik Veszprém egész térségében a közelgő Európa kulturális fővárosa eseménysorozatra. 2023-ban ismét magyar város birtokolhatja a címet. A kinevezés jót tett a megyeszékhelynek: a számos értékkel büszkélkedő település teljes pompájában készül a nemzetközi bemutatkozásra.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!